Петима спортисти влизат в битка за наградата Спортист №1 на

...
Петима спортисти влизат в битка за наградата Спортист №1 на
Коментари Харесай

Ето фаворитите за Спортист на 2019 година

Петима спортисти влизат в борба за премията Спортист №1 на България за 2019 година, написа вестник "България през днешния ден ".

Организаторите на обичайния избор разкриха, че това ще бъде една от най-интересните анкети измежду публицистите. Право на гласоподаване имат настоящи представители на спортни медии. Те разгласяват своите ранглисти Топ 10, от които ще бъдат излъчени призьорите.

Григор Димитров ще гони за трети път премията след 2014-а и 2017-а. Той се прероди през втората половина на сезона. Най-добрият български тенисист доближи до 1/2-финала на Откритото състезание на Съединени американски щати. Според изданието точно той е любимец.

Сериозна конкуренция ще бъде биатлонистът - Владимир Илиев. Той завоюва исторически сребърен орден от международното състезание в дисциплината 20 километра самостоятелно. За последно представител на зимните спортове е печелил класацията през 2006-а. Тогава международните първенци във фигурното пързаляне - Албена Денкова и Максим Ставийски бяха определени за №1.

Друг представител на зимните спортове - Алберт Попов, също e жестока конкуренция. Алпиецът влезе два пъти в десетката на надпревари в слалома.

Божидар Андреев подсети за най-хубавите години на българските щанги. Той стана изрично европейски първенец и остана трети в дуела на международното състезание.

Точно преди 20 години Гълъбин Боевски беше определен за най-хубав състезател на България.

Ивет Лалова продължава да бъде измежду най-хубавите лекоатлети в света. Тя направи мощен сезон, а апогеят бе седмото място от международното състезание в Доха на 200 метра. За пръв път в историята на анкетата и почитателите ще имат роля в избора на победител. Засега уредниците пазят в загадка по какъв начин тъкмо ще става това. Церемонията ще се състои в средата на декември. Очаква се тя да бъде обвързвана с идните летни олимпийски игри в Токио през идната година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР