Петима палестинци са загинали в интензивни сблъсъци с Израелските сили

...
Петима палестинци са загинали в интензивни сблъсъци с Израелските сили
Коментари Харесай

Бунт на 14 000 души край Ивицата Газа отне живота на петима палестинци

Петима палестинци са починали в интензивни конфликти с Израелските сили за сигурност (ИСС) край Ивицата Газа. Това обявиха от Министерството на здравеопазването, написа изданието The Times of Israel, представено от организация " Фокус ".
От ИСС обявиха, че към 14 000 протестиращи са хвърляли гранати, запалителни бомби и камъни против тях на няколко места край границата. „ Hadashot “ заяви, че за пръв път военнослужещи са били обстрелвани и с арбалети . Силите за сигурност са дали отговор със средства за разпространяване на протести и жив огън, където е било нужно.
Според „ Hadashot “ редица протестиращи са минали граничната ограда и са се насочили към снайперски пост на ИСС, принуждавайки военнослужещите да стрелят и убият трима от тях. Армията към момента не е удостоверила тази информация.
Няколко други протестиращи са минали оградата и са заложили бомба покрай нея, която се е взривила и е запалила част от бариерата. Според медии в Газа най-малко 50 протестиращи са били ранени от израелски огън.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР