Петима от най-талантливите родни тенисисти ще трябва да компенсират отсъствието

Петима от най-талантливите родни тенисисти ще трябва да компенсират отсъствието ...

Петима български тенисисти получиха покани за "София Оупън"


Петима от най-талантливите родни тенисисти ще трябва да компенсират отсъствието за поредна година на голямата наша звезда Григор Димитров от българския турнир в календара на световния тур - "София Оупън". Шестото издание на надпреварата от категория "АТР 250" на твърд корт в зала "Арена Армеец" ще се проведе от 27 септември до 3 октомври, а квалификациите започват този уикенд (25-26 септември).

Като домакин на събитието страната ни има право да покани свои състезатели с "уайлд кард" - трима в основната схема и двама в пресявките. От българската федерация по тенис (БФТ) избраха директно в турнира да се включат втората, третата и четвъртата ни ракета - Димитър Кузманов (№228 в ранглистата), Адриан Андреев (№319) и Александър Лазаров (№462). В квалификациите пък ще се включат Александър Донски (№620) и Симон Антони Иванов (№867).

За 27-годишния Кузманов това ще е шесто поредно участие в "София Оупън" с "уайлд кард", а за 20-годишния Андреев и 23-годишния Лазаров - пето. 23-годишният Донски участва в пресявките и през миналата година, а 21-годишният Иванов е дебютант в турнира. Предстои да бъдат обявени участващите с "уайлд кард" и за турнира при двойките.

Големите звезди на "София Оупън `21" ще бъдат миналогодишният шампион и настоящ №14 в света Яник Синер (Ит), носителят на титлата от дебютното издание през 2016 г. Роберто Баутиста Агут (Исп), първата ракета на Франция Гаел Монфис, първата ракета на Австралия Алекс де Минор и шампионът от US Open през 2014 г. Марин Чилич (Хър).

Източник: segabg.com