Петима от депутатите в италианския парламент и около 2000 кметове,

...
Петима от депутатите в италианския парламент и около 2000 кметове,
Коментари Харесай

Италиански политици взели помощи заради кризата с COVID-19

Петима от депутатите в италианския парламент и към 2000 кметове, губернатори и членове на локални парламенти, са взели бонус от 600 евро. Тези средства държавното управление отпусна като помощи за жителите, чиито работни места пострадаха от коронавирусната рецесия, написа вестник „ Република ”, представен от БГНЕС.
Измамата е разкрита от Комисията за битка с корупцията. Последва гневна реакция от страна на всички политически партии и институции.
Според ръководителя на долната камара на Народното събрание Роберто Фико, „ членовете на Народното събрание като народни представители имат морални задължения, а освен законови ”.
Министърът на външните работи Луиджи ди Майо е на мнение, че „ политиците, които са взели
бонусите, би трябвало да върнат парите, да се извинят на италианците и да подадат оставки ”.
Матео Салвини – ръководител на партия „ Лига ”, прикани „ който и от депутатите да е направил това, незабавно да бъде заменен ”.
Засега не са известни имената на депутатите, които макар високите си приходи, са взели и пари, предопределени за потърпевшите от рецесията. За момента те се употребяват със отбраната на закона за персоналните данни, заради което имената им не са обществено оповестени.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР