Петима мигранти с неустановена националност и грък загинаха днес при

...
Петима мигранти с неустановена националност и грък загинаха днес при
Коментари Харесай

Каналджия и мигранти загинаха при катастрофа в Гърция

Петима мигранти с неустановена народност и грък починаха през днешния ден при пътен случай в Гърция, заяви полицията в южната ни съседка, съобщи Българска телеграфна агенция, като се базира на Агенция Франс Прес.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1064
Катастрофата е станала покрай гръцко-турската граница.

Превозно средство с 10 мигранти, което се движеше с висока скорост, навлиза в платното за насрещно придвижване по автомагистрала, с цел да избегне инспекция на полицейски патрул. В резултат се блъска в друга кола, ръководена от 46-годишен грък, който почина при удара

Останалите петима мигранти и водачът на автомобила им са ранени и откарани в близката болница.

Хиляди мигранти постоянно минават от Турция в  Гърция с вярата да стигнат до Западна или Северна Европа.

След усилването на патрулите в Егейско море и по-трудното доближи до гръцките острови огромен брой мигранти минават в страната членка на Европейския съюз, като пресичат река Марица, която е естествена граница сред Гърция и Турция. След това те биват незаконно превозени от трафиканти в транспортни средства.

Инцидентите с коли, пренасящи мигранти, се усилиха през последните години.

Неправителствени организации упрекват Гърция, че нелегално отблъсква хора, минали през Марица и търсещи леговище в Европейския съюз. Атина постоянно е отричала сходни практики.

В опит да понижи миграционния поток консервативният министър председател Кириакос Мицотакис удостовери преди две седмици желанието си да удължи с 35 км оградата, разделяща Гърция от Турция, която към този момент е дълга 37,5 км.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР