Петима лекари от хирургичното отделение на Многопрофилната болница в Добрич

...
Петима лекари от хирургичното отделение на Многопрофилната болница в Добрич
Коментари Харесай

Хирурзите от болницата в Добрич подадоха оставки

Петима лекари от хирургичното поделение на Многопрофилната болница в Добрич подадоха заявки за овакантяване. Сред тях е и завеждащият доктор Мирослав Попов. Основното им искане е за почтено възнаграждение и не е обвързвано с отстраняването на изпълнителния шеф на болничното заведение доктор Трифон Йорданов.

Добрич

Д-р Мирослав Попов работи в добричката хирургия от 32 години, а от 18 я оглавява. До Нова година заплатата му е 805 лева, а с нарастването от 1 януари – 910 лева
доктор Мирослав Попов, завеждащ хирургично поделение в МБАЛ – Добрич: На сътрудниците ми хирурзи, които са по-големи от мене, с повече стаж, те са пред пенсия, до нарастването им беше 675 лева заплатата.
Д-р Попов показа, че от 5 месеца водят диалози с управлението на болничното заведение за нарастване на възнагражденията им, само че без резултат. Същевременно уговорките им нарастват.
доктор Мирослав Попов: Един дребен " Пирогов " за област Добрич – това е неотложност, това е планови интервенции, това са консулти по отделения, в незабавно поделение и така нататък, която се прави от петима експерти.
Всъщност хирурзите се усещат подценени от години, а чашата преляла преди дни, когато научили, че в друго поделение заплатите са нараснали двойно. Оставките им обаче нямат нищо общо с освобождението на изпълнителния шеф на болничното заведение преди 2 дни - това е просто съвпадане, безапелационен е доктор Попов. Напускането на петимата лекари на процедура ще докара до закриване на хирургията в добричката болница.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР