Петима души от екипажа на товарен самолет Ан-12 загинаха при

...
Петима души от екипажа на товарен самолет Ан-12 загинаха при
Коментари Харесай

Самолет падна в Украйна заради изчерпано гориво

Петима души от екипажа на товарен аероплан Ан-12 починаха при спешното му кацане край украинския град Лвов, заяви министърът на инфраструктурата Владислав Криклий. По предварителна информация повода е, че машината е останала без гориво и е паднала на към километър и половина от летището, където е трябвало да презареди.

Самолетът е на самолетна компания " Украйна Аероалианс ", няма информация за транспортирания товар, само че локална телевизия допуска, че той е боен, тъй като компанията е правила сходни транспорти, в това число за НАТО.

Маршрутът е бил почнал от испанския град Виго на атлантическия бряг и след междинното кацане е трябвало да завърши в Истанбул. На борда е имало 7 души екипаж и един чиновник, съпровождащ товара.

Катастрофата е станала в 7:10 локално време, като на към 14 км от летището Ан-12 е липсващ от радарите и в 7:29 член на екипажа е съобщил, че са създали спешно приземяване. Пристигналите избавителни служби открили, че няма пожар, което е един от признаците за изпразнени резервоари.

 Самолет падна в Украйна поради изчерпано гориво
© Reuters
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР