Петима души от българската Централна избирателна комисия (ЦИК) са били

...
Петима души от българската Централна избирателна комисия (ЦИК) са били
Коментари Харесай

Българската ЦИК е впечатлена от видеонаблюденията на изборните секции в Русия

Петима души от българската Централна изборна комисия (ЦИК) са били наблюдаващи на президентските избори в Русия, които бяха извоювани от Владимир Путин. Един от тях е била и ръководителят на комисията Ивилина Алексиева. Пред Дарик радио тя изясни, че локалната ЦИК е работила по доста ефикасен метод.

Най-голямо усещане на Алексиева е направило видеонаблюдението във всички изборни секции. Според нея това е бистрота на процеса по гласоподаване, като всеки по света може да следи онлайн която секция пожелае.

Тя сподели още, че посредством специфични урни е можело да се гласоподава с хартиена бюлетина, само че резултатите да се регистрират машинно.

Председателят на ЦИК посочи, че тайната на вота в Русия мъчно може да бъде непокътната. В част от секциите в Москва нямало заслон сред обособените тъмни стаички. Освен това имало огромни опашки и всеки можел да наднича по какъв начин гласоподава индивидът пред него.

Преди седмица водачът на " Атака " и ръководител на парламентарната група на " Обединени патриоти " Волен Сидеров, който също беше наблюдаващ, разгласи, че е видял положителни образци за осъществяване на избори, от които доста страни могат да се учат.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР