Петима души бяха убити и най-малко 34 ранени при серия

...
Петима души бяха убити и най-малко 34 ранени при серия
Коментари Харесай

Петима души са убити при серия от масови престрелки в САЩ

Петима души бяха убити и минимум 34 ранени при серия от всеобщи стрелби в четири щата на Съединени американски щати, оповестиха американските управляващи. Тези произшествия породиха паники, че изблиците на принуждение в Съединени американски щати, обвързвано с огнестрелни оръжия, може да зачестят в изискванията на пандемия с идването на лятото и облекчаването на антиковидните ограничавания, позволяващи на хората да поддържат връзка по-свободно.
В столицата на щата Тексас - град Остин бяха ранени 14 души, откакто двама мъже разкрили пукотевица един против различен в многолюден централен регион на града. По-късно полицията заяви, че е арестувала един от обвинените за стрелбата и към момента търси другия.
В Чикаго, щата Илинойс, една жена бе убита, а девет души бяха ранени, когато двама мъже разкрили пукотевица против минувачи на тротоар в квартал "Чатъм ", в южната част на града. Двамата причинители са избягали от мястото на престъплението и към момента се търсят.
В Савана, щата Джорджия, полицията заяви, че един мъж е бил погубен, а седем души ранени при всеобща пукотевица в петък вечерта. Двама от ранените са деца на 18 и 13 години.
Неизвестен причинител откри пукотевица в град Кливланд, щата Охайо, при която бяха убити трима души, а четирима ранени.
Един от простреляните умрял на място, а шест души били приети в болница, от които двама умряли.
На фона на тези трагични произшествия в Съединени американски щати бе маркирана петата годишнина от всеобщата пукотевица в нощен клуб на ЛГБТ-общността в град Орландо, щата Флорида, лишила живота на 49 души.
Американският президент Джо Байдън, който е на дипломатическа обиколка в Европа, сподели във връзка годишнината от кървавата драма в нощния клуб "Пулс ", че ще подпише закон за оповестяването му за народен мемориал. Президентът сподели, че "поддържа връзка със фамилиите на жертвите и с оживелите ".
Байдън посочи, че страната би трябвало да направи повече, с цел да понижи насилието, обвързвано с огнестрелни оръжия, като забрани продажбата на автоматизирани оръжия и отстрани малките врати в регулациите, позволяващи на купувачите на оръжие да заобикалят инспекциите за издаване на разрешителни. *Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР