Петербургският бизнесмен Евгений Пригожин, известен като готвача на Путин“, подкрепи

...
Петербургският бизнесмен Евгений Пригожин, известен като готвача на Путин“, подкрепи
Коментари Харесай

„Готвачът на Путин“ се присъедини към критиките на Кадиров срещу руското военно командване

Петербургският предприемач Евгений Пригожин, прочут като „ готвача на Путин “, поддържа рецензиите, отправени от водача на Чечня Рамзан Кадиров против съветското военно командване – той излезе с остро изказване след триумфите на украинската войска при Лиман, съобщи Би Би Си, представена от Faktor.bg

 

Кадиров съобщи, че би разжалвал виновния за неуспеха на руснаците при Лиман генерал-полковник Александър Лапин и би го изпратил като редови войник на фронта. Той прикани също за радикални ограничения, в това число приложимост на нуклеарно оръжие.

" Експресивното изказване на Кадиров, несъмнено, напълно не е в мой жанр. Но мога да кажа: " Рамзан, хубавецо, давай "! Всички тези отрепки да отпътуват с автомати боси на фронта. ” – гласи коментар на Пригожин, оповестен от неговата пресслужба.

 

По-рано Киев заяви, че войските на Русия, основани в Лиман, се обърнали към своето командване с молба да се изтеглят, само че получили отвод. В обграждане бяха 5000 военни на Руската федерация.

По думите на представител на Киев враговете ще се пробват да пробият обкръжението или ще се предадат в плен. Според него за тях са затворени съвсем всички пътища, по които биха могли да се изтеглят или да получат спомагателни муниции.

Украинската артилерия блокира единствения останал път за евакуиране на съветските сили от региона и води огън по бягащи бойци от съветски подразделения, съобщи УНИАН, като се базира на видеокадри и мнения, публикувани от военни блогъри.

Източник: Faktor.bg
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР