Петдесетината жители на стралджанското село Правдино са в потрес от

...
Петдесетината жители на стралджанското село Правдино са в потрес от
Коментари Харесай

Нови подробности за братоубийството в Правдино, местните са в ужас!

Петдесетината поданици на стралджанското село Правдино са в шок от убийството, при което, както писа БЛИЦ, брат простреля брат си с револвер в тила от упор, заяви кметският наместник Бойо Тодоров, написа Монитор.
По подигравка на ориста при погребението на 55-годишния Стоян Петров в понеделник от двете страни на майка му, 80-годишната баба Станка, застанали синовете на стрелеца, който е със 72-часова мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Изстрелът проехтял към 19,30 часа на метри от общия двор на братята Петър и Стоян. Куршумът проникнал в черепа откъм темето, жертвата паднала по очи и издъхнала за елементи от секундата, открили правосъдните медици. Сигналът бил подаден на телефон 112 от комшия, който не повярвал на очите си като видял кървавата локва.
Арестуваният 61-годишен Петър Петров бил пенсионер по болест след прекаран инсулт. Ударът го застигнал откакто преди година и половина бил уволнен дисциплинарно от администрацията на община Стралджа, където работел в отдел „ ТСУ “. Живеел със фамилията си в Ямбол, рядко влизал в диалози с непрекъснатите поданици на Правдино. Затворен по темперамент бил и по-младият Стоян, който се грижел за татко си Стати и майка си Станка. И двамата братя имали двуетажни къщи, дворовете им били прилежащи от по 1,5 дка. По незнайни аргументи двамата не си говорели от над 10 години.
„ Такава покруса не помним в селото, хората тук са доста набожни, имаме две черкви-източноправославна и католическа. Не можем да проумеем по какъв начин по този начин ще дръпнеш спусъка против брат си. До го гръмнеш в тил като куче и след това несмущаемо да си се прибереш… “, недоумява наместникът, който от проверяващите служители на реда схванал, че стрелбата е била със законно притежавано от Петър оръжие.
Образувано е досъдебно произвеждане, повдигнато е обвиняване за съзнателно ликвидиране, следва да бъде поискана от съда непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “, обясниха от ямболската окръжна прокуратура.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР