Петдесетина световни лидери поискаха повече устойчивост и сътрудничество в света

...
Петдесетина световни лидери поискаха повече устойчивост и сътрудничество в света
Коментари Харесай

50 световни лидери настояват за по-голяма устойчивост и сътрудничество след пандемията

Петдесетина международни водачи желаеха повече резистентност и съдействие в света след пандемията от новия ковид. Това стана по време на видеоконференция на Организация на обединените нации за финансиране на развиването, извършена без присъединяване на Съединени американски щати, Китай и Русия, съобщи Франс прес.

" Никой да не бъде изоставян ", това би трябвало да е задачата, акцентира в записано видеообръщение италианският министър председател Джузепе Конте по време на проявата, съорганизирана от Канада и Ямайка.

" Имаме потребност да бъдем новаторски " и " да мислим ексцентрично ", посочи президентът на Република Южна Африка Сирил Рамафоса, продължавайки тезата на министър-председателите на Канада и Ямайка - Джъстин Трюдо и Андрю Холнес.

Целите на устойчивото развиване за 2030 година " са по-решаващи от всеки път ", уточни председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. " Трябва да работим и да се борим дружно ", добави Фон дер Лайен.

Редица водачи, като немската канцлерка Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон, акцентираха, че актуалната рецесия може да е " опция " за развиване на " по-устойчива " стопанска система, която благоприятства по-специално битката против световното стопляне.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР