Петдесет и осемгодишната украинска бежанка Валерия Яроцкая роди здраво бебе

...
Петдесет и осемгодишната украинска бежанка Валерия Яроцкая роди здраво бебе
Коментари Харесай

58-годишна украинска бежанка роди здраво бебе в Бургас

Петдесет и осемгодишната украинска бежанка Валерия Яроцкая роди крепко бебе в бургаската университетска болница " Дева Мария ". В 10,57 часа през днешния ден дребната Виктория с ограничения 3 кг и 49 см проплака в ръцете на акушер-гинеколога доктор Сибел Татарова. Това оповестиха от пресцентъра на болничното заведение.

Валерия Яроцкая е балерина, мечтала за второ дете повече от 20 години. Бременността, обаче, настава в разгара на войната в Украйна и трансформира майката в бежанка, търсеща успокоение за себе си и бъдещото си дете. С доктор Татарова се среща още с идването си в България през септември предходната година и избира да се довери на нейния професионализъм, поради специфичността на положението си, описаха от болничното заведение.



В последните години има задоволително информация за дами, забременели и родили на сходна възраст, тъй че казусът нито ме изненада, нито ме тормози, сподели доктор Татарова. Приех пациентката като предизвикателство, с подготвеност да отвръщам при всяко едно вероятно затруднение, което може да се появи. През цялото време тя бе прецизно проследявана с лабораторни проучвания, ехографски прегледи, включително и доплерови изследвания- всичко, което може да покаже някакъв проблем. За благополучие, Валерия бе извънредно дисциплинирана, а бременността протече обикновено, без отклонения, описа лекарката.

Ще продължим да следим пациентката, защото някои затруднения настъпват след раждането, без значение че самото раждане е протекло обикновено. В подготвеност сме да реагираме на отклонения на индикаторите ѝ във всеки един миг, изясни доктор Татарова.

Източник: Българска телеграфна агенция
 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР