Петдесет и осемгодишната украинска бежанка Валерия Яроцкая роди здраво бебе

...
Петдесет и осемгодишната украинска бежанка Валерия Яроцкая роди здраво бебе
Коментари Харесай

58-годишна украинска бежанка роди здраво бебе в Бургас

Петдесет и осемгодишната украинска бежанка Валерия Яроцкая роди крепко кърмаче в бургаската университетска болница " Дева Мария ", оповестиха от лечебното заведение. 

В 10,57 часа през днешния ден е проплакало момиченце с растеж 49 см и тежащо 3 кг. благодарение на акушер-гинеколога доктор Сибел Татарова. 

Валерия Яроцкая е балерина, мечтала за второ дете повече от 20 години. Бременността, обаче, настава в разгара на войната в Украйна и трансформира майката в бежанка, търсеща успокоение за себе си и бъдещото си дете. С доктор Татарова се среща още с идването си в България през септември предходната година и избира да ѝ се довери, поради специфичността на положението си.

" В последните години има задоволително информация за дами, забременели и родили на сходна възраст, тъй че казусът нито ме изненада, нито ме тормози. Приех пациентката като предизвикателство, с подготвеност да отвръщам при всяко вероятно затруднение. През цялото време тя бе прецизно проследявана с лабораторни проучвания, ехографски прегледи, включително и доплерови проучвания - всичко, което може да покаже някакъв проблем. За благополучие, Валерия бе извънредно дисциплинирана, а бременността протече обикновено, без отклонения ", споделя лекарката.

" Ще продължим да следим пациентката, защото някои затруднения настъпват след
Всичко за Вашата сватба
раждането, без значение че самото раждане е протекло обикновено. В подготвеност сме да реагираме на отклонения на индикаторите ѝ във всеки миг ", прибавя доктор Татарова, представена от пресцентъра на лечебното заведение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg