Петдесет и четвъртото пленарно заседание на Генералната асамблея на Парламентарната

...
Петдесет и четвъртото пленарно заседание на Генералната асамблея на Парламентарната
Коментари Харесай

Цвета Караянчева откри 45-тото пленарно заседание на ПАЧИС

Петдесет и четвъртото пленарно съвещание на Генералната асамблея на Парламентарната асамблея за Черноморско икономическо съдействие се организира в София под председателството на България.

 © БГНЕС
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри форума с думите, че развиването на Черноморския район в постоянна, демократична и просперираща зона е основна цел, обвързвана с главния стратегически интерес както на страните-членки на Черноморското икономическо съдействие, по този начин и на Европейския съюз, чиято външна морска граница е Черно море.
 © БГНЕС
Караянчева изрази убеденост, че днешната полемика ще способства за поощряване на общите цели, дейности и планове, които да осъществят взаимно, както и за активизиране на връзките сред Асамблеята на ЧИС и Европейския парламент, както на институционално, по този начин и на най-високо ниво.

Вицепремиерът Томислав Дончев също поздрави участниците, като означи, че ОЧИС е неповторим формат с представители на разнообразни страни и култури, обединени от общата цел да търсят повече и по-добри благоприятни условия за развиване.

Той пожела ползотворна работа на пленарното съвещание, като акцентира, че е общ интерес Черноморския район да се трансформира в зона на сигурност и благополучие. Посочи още, че всяка политика би трябвало да води до резултат, който да стига до хората.
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР