Петчленен състав на Върховния административен съд върна за повторно разглеждане

...
Петчленен състав на Върховния административен съд върна за повторно разглеждане
Коментари Харесай

Съдът върна за повторно разглеждане жалбата на „Българско лято“ за списъка по санкциите „Магнитски“

Петчленен състав на Върховния административен съд върна за наново разглеждане пред тричленен състав жалбата на партия " Гражданска платформа Българско лято " против решението на Министерски съвет за включването ѝ в лист по отношение на наложените от Съединени американски щати наказания на български лица по закона " Магнитски ", оказва се от решение на съда.

В края на юни тричленен състав на Върховен административен съд отхвърля жалбата на партията за незаконност на решението на Министерски съвет и приключва производството по делото.
 Българско лято внесе тъжба във Върховен административен съд за черните описи на служебния кабинет " Българско лято " внесе тъжба във Върховен административен съд за " черните описи " на служебния кабинет
Днес Българско лято внесе тъжба във Върховния административен съд. Основанието е съставянето на “черни описи ” от служебно...

Актът на държавното управление, с който се основава листата по глобите " Магнитски ", задължава министрите и другите органи на изпълнителната власт да подхващат незабавни ограничения за администрациите и ведомствата, държавните и общинските предприятия, комерсиалните сдружения с държавно и общинско присъединяване в капитала и сдруженията, които те управляват, както и други лица, в които упражняват правата на страната, да прекратят връзките си с лицата от листата и да не влизат в нови взаимоотношения.

Според сегашния петчленен правосъден състав Политическа партия ГПБГ има юридически интерес от оспорването и подадената тъжба против решението на Министерския съвет е позволена за разглеждане. Като се добавя, че право да оспорват административните актове имат жителите и организациите, чиито права, свободи или законни ползи са нарушени или застрашени от тях, или за които те пораждат обвързване.

Затова съдът анулира решението на тричленния състав в тази му част. Съдиите обаче означават, че вярно е било отказано прекъсване на осъществяването на решението на Министерски съвет.

Определението е дефинитивно.

Още от КРИМИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР