Петър Занев беше потърсен за коментар от руския вестник Советский

...
Петър Занев беше потърсен за коментар от руския вестник Советский
Коментари Харесай

Петър Занев: България няма проблем с расизма

Петър Занев беше потърсен за коментар от съветския вестник " Советский спорт " по отношение на расисткия скандал, който се разигра към мача България - Англия. Защитникът на ЦСКА-Сф игра против " Трите лъва " в ариегарда, който беше извънредно слаб на Националния стадион ".

" Не става дума за всички последователи, а за дребна група от провокатори, които правоохранителните органи към този момент откриха. Изглеждаше мерзко. Всички тези викания, нацистки лозунги. Но е погрешно да се вършат заключения за България и за българите по държанието на 10-15 индивида. А английската преса в този момент лее гнусотии по цялата ни страна. Това е извънредно неприятно.

Председателят на БФС Борислав Михайлов към този момент подаде оставка и такава постъпка провокира почитание. Уронен е съществено престижът освен на футбола, само че и на цялата страна. За нас, като членове на Европейски Съюз, това е извънредно неприятно. Разберете ме, българските последователи постоянно са се отличавали с уместност и почтително отношение към противника. А в този момент са изля всичко това едновременно. Ние допуснахме шест гола и тези почитатели направиха всичко това.

Надявам се на съответна реакция от европейските служители. Те би трябвало доста деликатно да проучат всички условия. Там на стадиона в действителност имаше някаква тайфа от 15 мерзавци. Но България няма проблем с расизма. В нашия народен тим всички ненавиждат расистите. И ще бъде доста погрешно, в случай че ни лишават някакви точки и ни изключат от вероятно присъединяване в шампионати.

Трябва да бъдат наказвани тези провокатори. Аз бих ги нарекъл умствено изостанали. Крият си лицата с маски, само че както разбирам полицията ги е открила и разпознала ", разгласи левият защитник.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР