Петър Кесерджиев и Радомир Иванов поемат управлението на рекламната агенция

...
Петър Кесерджиев и Радомир Иванов поемат управлението на рекламната агенция
Коментари Харесай

Управляващите директори на Saatchi & Saatchi Sofia: Стойността на творческия продукт е ниска, когато е самоцел

Петър Кесерджиев и Радомир Иванов поемат ръководството на рекламната организация Saatchi & Saatchi Sofia, част от " Publicis Groupe България ". Паралелно те ще съчетават и позицията креативен шефове, която Кесерджиев заемаше и преди този момент. От 2018 година в продължение на четири години шеф на организацията беше Николай Караджов.Петър Кесерджиев има над 16 години опит в рекламната промишленост. Преподава в Нов български университет и други университети в страната в компетентност " Реклама и графичен дизайн ". Радомир Иванов има над 15 години опит в рекламния бранш. Присъединява се към екипа на Saatchi & Saatchi още през 2007 година и от този момент има основна роля за едни от най-награждавани акции за организацията. Защо решихте да заложите на този управнически модел от двама души?
Радомир Иванов: В историята на рекламата управническите двойки не са нещо ново, изключително в мрежата на Publicis. Но дават опция за по-комплексен взор върху работата, който да е допустимо минимум индивидуален. Като един екип сигурно ще търсим надграждане на криейтив методите, тъй като марките имат нова роля.

Петър Кесерджиев: Нашата мощ е в екипната работа и разчитаме на нея, с цел да реализираме креативно съвършенство. Удивително е какъв брой доста работа можем да свършим в композиция, допълвайки мощните си страни и това е нещото, на което залагаме. Дълги години сме работили като екип и знаем по какъв начин да разпределяме отговорностите си, тъй че да поддържаме верния баланс.

Интересното в този модел на ръководство на Saatchi не е екипната работа, а това, че креативен хора се концентрират върху бизнес частта на организацията. Имаме хъса и поддръжката, с цел да го случим по най-успешния метод.
Реклама Какви бизнес цели си поставяте през идната година?
П.К.: Целта е да предлагаме креативен артикул, който " си коства ". Това изисква работа с всички звена от групата, както на локално, по този начин и на интернационално равнище, без да подценяваме близката работа с клиентите ни, което практикуваме от години.

Saatchi&Saatchi е част от интернационалната група Publicis Groupe, което отваря по-големи благоприятни условия на колаборация. Вече сме почнали съдействие по интернационалните планове. Тази интеграция ще развива екипите ни и сигурно ще бъде фокус и наклонност в идната година.

Р.И.: Целим се на високо, това е сигурно. Чрез метода ни за по-близка работа с сътрудници от други пазари да развиваме интернационалната си експертиза и по този начин да работим с повече интернационалните клиенти. Това отваря достъпа до широкопознати рекламни фестивали, които демонстрират качествена работа по действителни бизнес проблеми на наши клиенти и дават по-голямо задоволство на екипа от постигнатите резултати.
И двамата сте от дълги години в сектора и познавате работата на Saatchi & Saatchi. Кои са трите неща, които постоянно сте желали да измененията в организацията и в този момент, когато имате опция ще го извършите?
П.К.: В Saatchi&Saatchi постоянно сме имали свободата да споделяме и променяме всичко, което ни се е коствало неверно или не задоволително добре работещо. Ще създадем нужното, тъй че това да се резервира, тъй като е водещо и за нас, и за хората ни.
Реклама
Р.И.: Нашата роля е такава, че да запазим положителните подходи да ги надградим с още по-добро и настоящо знание, експертиза, които виждаме всекидневно да се генерират и потвърждават в границите на Publicis Groupe.
През последните години на пазара се приказва, че цената на креативния артикул понижава. Как ще адаптирате организацията към тези промени?
П.К.: Фокусираме се върху креативен хрумвания и подходи, които да вземат решение съответни бизнес проблеми. Когато творчеството може да се облече с числа, тогава може и да се оцени.

Р.И.: Стойността на креативния артикул е ниска, когато е самоцел и няма измеримост. Клиентите търсят креативните хрумвания, които водят до действителен бизнес резултат. Ролята ни е да познаваме добре освен материята на клиента, промишлеността и пазара, където се състезава, само че и да покажем ясна, разбираема концепция с конкретика от кое място ще пристигна бизнес растежът. Нелека задача, с която обаче би трябвало да се оправим, в случай че желаеме да сме сполучливи.
Какви са упованията ви за информационния пазар през идната година? Очаквате ли разтърсвания?
П.К.: Очаквам разтърсвания. В последните години непрекъснато сме подложени на катаклизми. Това, което вършим е да се приспособяваме към измененията по най-хубавия и вероятен метод за екипа и за клиентите ни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР