Петър Кърджилов е новият заместник-кмет на столичния район Младост. Това

...
Петър Кърджилов е новият заместник-кмет на столичния район Младост. Това
Коментари Харесай

Пиарът на Иванчева става зам.-кмет на Младост“

Петър Кърджилов е новият заместник-кмет на столичния регион " Младост ". Това разгласи пред публицисти в спецсъда подсъдимата Десислава Иванчева, кмет на столичния регион " Младост ". Иванчева е упрекната за взимане на рушвет за разрешителни за градеж, а през днешния ден се преглежда настояването на спецпрокуратурата Иванчева да бъде отстранена от длъжността си като кмет на " Младост " .

 Лакмусът Иванчева – кой какво желае във властта
Лакмусът Иванчева – кой какво желае във властта

Арестът на Иванчева подвигна голяма вълна, която всеки пробва да яхне по друг метод

Петър Кърджилов ще бъде краткотраен зам.-кмет на община " Младост ", до момента в който не се реши дали спецсъдът ще одобри настояването на спецпрокуратурата за премахване от поста кмет и зам.-кмет на Десислава Иванчева и Биляна Петрова.

" Подписала съм декларация, че нищо по делото няма да разясня и нямам позволение от основния прокурор да приказвам с медиите ", изясни Иванчева и добави, че е говорила особено с ръководителя на Столичния общински съвет Елен Герджиков, че може да освободи краткотрайния кмет на " Младост " Владимир Клисуров.

Тя добави, че в действителност е подписвала документи до регион " Младост ", само че те са единствено за административни неща.

" Пълни нелепости са, че ще навредя по някакъв метод на община " Младост " , посочи тя и добави, че не е подписвала документи за строителство.

Иванчева заявява пред съда, че желае майка ѝ Любка Иванчева да й бъде персонален бранител, тъй че двете да се виждат по-често.

Защитата от своя страна съобщи пред съда, че не се е срещнала с новите материали по днешното дело. Съдът одобри настояването на отбраната за основателно и даде отмора до 16 ч.

Новият зам.-кмет по на столичния регион " Младост " Петър Кърджилов разяснява пред публицисти, че е назначен персонално от Десислава Иванчева на поста. Според него по член 68, алинея 3 на Кодекса на труда (КТ) за назначение по заменяне може да бъде подписан контракт, в случай че някой от титулярите на дадената служба отсъства.

" Десислава Иванчева е към момента кмет на регион " Младост " и не е отстранена. Заповедите ѝ би трябвало да се одобряват за законни ", уточни той и добави, че е влезнал в служба от 15 май.

 Спецпрокуратурата изиска отстраняването на Иванчева като кмет на
Спецпрокуратурата изиска отстраняването на Иванчева като кмет на " Младост "

От килията Иванчева подготвяла документи, които стигали до администрацията в " Младост "

Припомняме, през днешния ден спецпрокуратурата изиска от спецсъда Иванчева да бъде отстранена от длъжността си като кмет на " Младост " .

Според държавното обвиняване в арестното помещение, където Иванчева изтърпява мярката си за неотклонение, тя изготвяла документи в качеството си на кмет. След това тя ги предавала на лица с позволен достъп за рандеву. Т ака документите достигали до общинската администрация.

По този метод Иванчева упражнявала пълномощията си на кмет от килията в следствения арест, което съгласно прокуратурата е мотив да се потърси нейното премахване от служба.

 44% от българите намират протичащото се с Иванчева за скалъпено
44% от българите намират протичащото се с Иванчева за скалъпено

55% поддържат ограничението на рекламата на хазарт

Междувременно стана ясно, че Иванчева желае среща с медиите.

Кметицата е изпратила заявление до основния прокурор Сотир Цацаров , в което желае от него позволение за среща с медиите. Заявлението към Цацаров идва, откакто наблюдаващият прокурор по делото против Иванчева отказал такова позволение. В заявката се е разписала и зам.-кметът на " Младост " Биляна Петрова.

Множество медии, обратно на журналистическите правила на Етичния кодекс на българските медии, разясниха госпожа Иванчева и госпожа Петрова като " явно отговорни " , като тиражираха в общественото пространство редица клюки, неистини и обиди по техен адрес. Срещу всички тях госпожа Иванчева и госпожа Петрова ще заведат каузи в съда , заяви пиарът на администрацията Петър Кърджилов, представен от offnews.bg.

 Снимка 358232
Източник:

Публикуваме заявката на Иванчева и Петрова без редакторска интервенция:

" Във връзка с изпратено писмо на 11.05.2018 година, до наблюдаващия прокурор, на което не е получен отговор, още веднъж Ви осведомяваме, че желаем да се употребяваме от правото си обещано по закон, на съображение член 253, ал.4 от ЗИНЗС

Моля за Вашето документално позволение за среща с медиите, а по съответно, право на конференция, която Прокуратурата направи след задържането ни и изнесе информация по делото

Също по този начин правото на отговор във всички медии, в които е коментирана работата на р-н " Младост ", както и Прокуратурата където изнася информация по делото "

 Ръст в оценката на работата на силовите институции след ареста на Иванчева
Ръст в оценката на работата на силовите институции след ареста на Иванчева

Ако парламентарните избори са в този момент: ГЕРБ - 22.8%, Българска социалистическа партия - 19.1%

Припомняме, Десислава Иванчева беше определена безапелационно за кмет на столичния регион " Младост " като самостоятелен претендент през ноември 2016 година. Тогава тя завоюва 59.82% от вота на гласоподавателите.

На 17 април Иванчева беше задържана показно на бул. " Васил Левски " в центъра на София. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лв., които тя взела като рушвет съгласно прокуратурата.

Заедно с Иванчева беше арестувана и заместничката ѝ в " Младост " Биляна Петрова. От ръцете на двете дами бяха взети натривки, тъй че да се дефинира дали те са имали контакт с маркираните банкноти. Сумата беше преброена пред тях.

Действията на органите към ареста на Иванчева продължиха близо 10 часа , което провокира вълна от отвращение по отношение на метода, по който тя е арестувана. Излязоха и изказвания на сподвижници на кметицата, че по нея не са открити следи от белязани пари с натривките.

Стана ясно и че Иванчева не е получила правото да извика юрист в продължение на няколко часа.

 Фандъкова: Проблемът в
Фандъкова: Проблемът в " Младост " не е единствено строителството

Иванчева нямала необикновени пълномощия

На 18 април шефът на Спецпрокуратурата Иван Гешев на брифинг даде детайлности по случая . Тогава той съобщи, че Десислава Иванчева е изнудвала " в житейски смисъл " и други хора. Тогава Гешев съобщи също, че при ареста всички " светнали като коледна елха ", визирайки натривките по ръцете на арестуваните.

На 18 април се състоя и митинг в отбрана на Иванчева. Пред постройката на Съдебната плата протестиращите обявиха, че директната народна власт е била задушена , тъй като кметицата на столичния регион " Младост " е определена по законен метод от хората, а карцерът ѝ бил политически.

Междувременно стана ясно, че прокуратурата ще стартира следствие за това дали при задържането на Иванчева е имало нередности . Малко по-късно обаче от пресцентъра на прокуратурата оповестиха, че не е разпоредена и не се прави каквато и да е инспекция на дейностите на наблюдаващите прокурори и проверяващите органи по досъдебното произвеждане, по което обвинена е кметицата.

 За ареста на Иванчева Сотир Цацаров чул фантастични тези
За ареста на Иванчева Сотир Цацаров чул фантастични тези

Главният прокурор чака досъдебното произвеждане да завърши бързо

На 20 април спецпрокуратурата изиска непрекъснат арест за кметицата. По време на правосъдното съвещание по разглеждането на мярката за неотклонение на Иванчева тя съобщи, че не е взимала рушвет и не е пипала парите в колата. По думите ѝ парите са били подхвърлени в автомобила .

В последна сметка съдът реши тримата арестувани - Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и някогашният кмет на региона Петко Дюлгеров, да останат в ареста .

На 21 април ръководителят на Комисията за нелегално добито имущество (КОНПИ) Пламен Георгиев съобщи, че карцерът на Иванчева е бил постоянен , както законът задължава.

 Иванчева се срещала два пъти с Ваклин, само че не помни тъкмо защо
Иванчева се срещала два пъти с Ваклин, само че не помни тъкмо защо

С бележки в ръце влязоха в правосъдна зала

На 26 април Специализираният съд взе дефинитивно решение да остави за непрекъснато в ареста тримата арестувани . Тогава съдът обърна внимание, че Иванчева редовно е бавила преписки освен на Ваклин, само че и на други вложители.

На 27 април бранителят на Иванчева Марин Марковски съобщи, че кметицата не е докосвала парите . Химическото вещество, което се употребява за маркиране на пари, е пренесено върху ръцете на кметицата на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева.

По думите му веществото е открито единствено върху два квадратни сантиметра по външната дясна част на дланта на едната ръка на Иванчева. Според бранителя веществото върху ръката на Иванчева е доста малко и то е пренесено върху кметицата, до момента в който тя е писала несъгласие. Тогава върху листа на възражението е бил протоколът за парите, които са броени на място.

 БОЕЦ: Институциите се трансформират в мутренски бригади
БОЕЦ: Институциите се трансформират в мутренски бригади

Иванчева несъмнено ще осъди България в Страсбург

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР