Петър Бояджиев с интересен коментар относно политическата ситуация у нас.

...
Петър Бояджиев с интересен коментар относно политическата ситуация у нас.
Коментари Харесай

Прогноза на Петър Бояджиев: ДПС и ИТН управляват, а БСП лапа мухите

 Петър Бояджиев с забавен коментар по отношение на политическата обстановка у нас. Припомняме, че той е политически бежанец. 

Като знам в каква кондиция са сега Българска социалистическа партия, няма да се изненадам Доган отново да ги прекара както през 1992 година с изборът на БЕРОВ и да свършат мръсната работа. Какво имам поради. Договорил се е с Борисов и ГЕРБ да не се записва. Кворумът остава на 177. Има Такъв Народ + Българска социалистическа партия имат 101 гласа за, Движение за права и свободи шумно гласоподава срещу и играе играта, че няма нищо общо с Има Такъв Народ и бъдещото държавно управление.

Българска социалистическа партия се хвали пред своите гласоподаватели, че видите ли влезнали са във власта и са за смяната. И по-късно Движение за права и свободи и Има Такъв Народ си ръководят, а Българска социалистическа партия лапа мухите. А върви го сваляй след това това държавно управление. Доган не за първи път се е подигравал с тях, та може и още един път да стане. Така, че за Демократична България и " Изправи се " остава значимо единствено да мислят за гласоподавателите си и да не ги окалят. А като го познавам добре Доганчо, по цяла нощ се занимава само с такава аритметика.

Ето малко информация, с цел да си припомните кой е Петър Бояджиев:

В навечерието на ІХ конгрес на Българска комунистическа партия през 1966 година дружно със своя другар Алфред (Фреди) популяризират апел с претенции за излизане от Варшавския контракт, за независимост на сдруженията и многопартийност. Държавна сигурност го слага под наблюдаване и го задържат на 15 август 1968 година – месец преди нахлуването на войските на Варшавския контракт в Чехословакия.

Предлагат му да сътрудничи на спецслужбите, като замине във Франция и проникне в емигрантските среди. Заради отхвърли е наказан на 12 години затвор при непоколебим режим. Разбирайки това, майка му показва негодуванието си и е затворена в психиатрична клиника, където няколко месеца по-късно поставя завършек на живота си. Бояджиев е изпратен в политическия отряд на Старозагорския затвор, където следват поредност от опити да бъде вербуван за сътрудник на Държавна сигурност и изпитва на гърба си цялата гама от физически и душевен способи за напън на репресивната машина. Освободен е след приключване на наказването на 3 май 1978 година Принуден е да изкарва прехраната си като общ служащ и дърводелец.

На 2 декември 1992 година президентът Желю Желев възлага на Петър Бояджиев, претендент за министър-председател, посочен от парламентарната група " Предизборен съюз на Българска социалистическа партия и коалиция “, да сформира държавно управление. Кандидатурата се оказва неконституционносъобразна, защото някогашният политзатворник има двойно поданство – френско и българско.

През 2016 година лидерът на ДОСТ Лютви Местан оповестява, че Петър Бояджиев ще управлява съставянето на сборник с всички починали и угнетявани от комунистическия режим.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР