Пет села от община Сатовча са заплашени да останат откъснати

...
Пет села от община Сатовча са заплашени да останат откъснати
Коментари Харесай

Истински кошмар в родопски села около Сатовча

Пет села от община Сатовча са застрашени да останат откъснати от света откакто поройните дъждове от последните дни срутиха пътя. Хората се тормозят, че той ще продължи да пропада. Експерти от АПИ към този момент са огледали региона.

„ Всеки ден пътувам по този сектор и нещата са съществени. Притеснени сме ужасно доста. Минават рейсове с възпитаници и караме доста постепенно по този участък”, разяснява водач пред Нова телевизия.

Кметът на Сатовча изрази своите опасения по отношение на пътя, който обслужва шест обитаеми места и към 9000 поданици. „ Специално този сектор е в това положение повече от три месеца. При значителни дъждове пътят се компрометира и както виждате е много рисков с изразена денивелация.Този път е единственият, който обслужва шест обитаеми места с към 9000 жители”, уточни кметът на Сатовча Арбен Мименов.

Експерти от Областното пътно ръководство са направили инспекции и дават обещание подсилване на пътя в най-кратки периоди. „ Вчера беше осъществена инспекция и са взети ограничения за възобновяване на пътното платно в най-близки периоди. За този сектор има предоставено правене на план, който трайно да укрепи свличането на участъка”, сподели Мария Чанова от Областното пътно ръководство.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР