Пет сдружения на превозвачите в България изпратиха писмо до председателя

...
Пет сдружения на превозвачите в България изпратиха писмо до председателя
Коментари Харесай

Автобусните превозвачи отрекоха да са канени за обсъжданията на спорен закон

Пет сдружения на превозвачите в България изпратиха писмо до ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, в което настояват, че не са били канени на четирите кръгли маси за разискване на законопроекта за основаване на Автомобилна камара. Предложението е на ръководещата партия и съдружния ѝ сътрудник " Обединени патриоти ", като и " Воля " го поддържа.

Проектът планува Автомобилната камара да " издава, стопира и лишава лиценз за практикуване на специалността авто транспортьор ", в случай че министърът на превоза упълномощи ръководителя на камарата за това. Всички, извършващи превозваческа активност, ще би трябвало да станат наложително членове на камарата. Освен лиценз за пасажери и товари на територията на страната камарата ще издава и лицензите за интернационален транспорт в " общността ", които сега се издават от Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ".

Това провокира недоволството на автобусните превозвачи. Миналата седмица над 2 хиляди рейса за вътрешноградски, междуселищни и републикански пътнически транспорти стопираха работа за час и половина, с цел да изразят недоволството си против основаването на Българска автомобилна камара. Според превозвачите проектозаконът е лобистки и основава условия за корупция.

Под отвореното писмо до Цветанов са се подписали Браншови съюз за стопанска самодейност в превоза, Национално съдружие на автобусните превозвачи в България, Национална съдружие на автобусните превозвачи, Национален съюз на превозвачите и Корпорация на автомобилните превозвачи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР