Пет проекта ще бъдат финансирани в третото поредно издание на

...
Пет проекта ще бъдат финансирани в третото поредно издание на
Коментари Харесай

Нови пет проекта на младежи ще финансира Младежка банка – Видин

Пет плана ще бъдат финансирани в третото следващо издание на Младежка банка – Видин, функционираща към Сдружение „ Активно общество “. Това заяви ръководителят на Сдружение „ Активно общество “ Радослав Георгиев на конференция на 18 юли, на която бяха подписани и договорите за осъществяване на утвърдените планове. На конференцията участва ръководителят на Младежка банка – Видин Димитър Стоянов, както и секретарят на Сдружение „ Активно общество “ Емил Иванов.
Радослав Георгиев напомни, че Младежка банка е неповторим механизъм, в границите на който младежи, посредством осъществяване на разнообразни фондонабирателни мероприятия, събират дарения, с които по-късно се финансират планове на други младежи от област Видин. През 2017 година беше образуван сегашният екип на Младежка банка, който организира редица сполучливи начинания, като с подписването на договорите за финансиране на планове се поставя началото на заключителния стадий.
„ За мен е чест, че имаме доста положителни планови оферти, част от които са продължение на планови оферти, които са финансирани в границите на предходното издание на Младежка банка – Видин. Радвам се, че ще разтеглим мащаба, като финансираме планови оферти освен в границите на град Видин и община Видин, само че и в региона “, акцентира ръководителят на „ Активно общество “. Той напомни, че всички планове са на младежи от област Видин, което е и едно от условията на Младежка банка.
Секретарят на Сдружение „ Активно общество “ Емил Иванов показа петте плана, получаващи финансиране от Младежка банка – Видин, което е в общ размер 4770 лева По единия план в село Подгоре, община Макреш, ще бъде обособено място за спорт на закрито с тенис маса и електронен дартц. „ Кандидатствала е инициативна група от младежи, които желаят да основат единственото място в Подгоре, което ще бъде средище за младежите – там да спортуват, а и да поддържат връзка “, изясни Емил Иванов.
Младежка банка – Видин ще финансира и план за осъществяване за втора година на Рок фест – Видин – едно събитие, което предходната година пожъна доста огромен интерес, напомни секретарят на „ Активно общество “. „ Тази година основателите съумяха да удвоят плана си – двойно повече участници и по-голяма дълготрайност на самия фест “, означи Емил Иванов.
Той добави, че различен план, който е надграждащ, е на читалището в село Майор Узуново. „ При първото издание на Младежка банка – Видин от читалището аплайваха с план и в следствие получиха финансиране за основаване на зала за тенис на маса, където всяка година се организира шампионат и залата се употребява извънредно интензивно. Сега желанието е това да се надгради, като се прибавят и други спортни уреди, планува се осъществяване и на шампионат по шах и по джаги “, сподели Емил Иванов.
Секретарят на Сдружение „ Активно общество “ добави, че по образеца на Майор Узуново, в читалището в с. Капитановци ще бъде построена зала за тенис на маса, където ще се провеждат шампионати и това място ще се трансформира в средище за младежите в обитаемото място. Това точно е заложено в четвъртия утвърден за финансиране план.
Петият план, който Младежка банка – Видин ще финансира, е още веднъж за село Капитановци, кандидатствала е младежка инициативна група. „ В парка пред читалището ще бъде обособено лятно кино, с шатри, място за сядане и прожектиране на определени филми “, сподели в умозаключение Емил Иванов.
Димитър Стоянов от своя страна благодари на доброволците на Младежка банка – Видин за проявената интензивност. И изрази убеденост, че както и в предходните две издания на Младежка банка, и в този момент ще бъдат осъществени планове, които ще дадат убеденост на младежите, че от тяхната интензивност зависи да се случват нещата.
Младежка банка – Видин се реализира с поддръжката на Фондация „ Работилница за цивилен начинания “, като част от стратегия „ Младежка банка “ на ФРГИ, осъществяваща се с финансовата поддръжка на Фондация „ Чарлз Стюарт Мот “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР