Пет патрулни автомобила ни очакваха пред автобусите преди да тръгнем

...
Пет патрулни автомобила ни очакваха пред автобусите преди да тръгнем
Коментари Харесай

„Възраждане“ пред Tribune.bg: 5 патрулки ни чакаха преди протеста във Варна

„ Пет патрулни автомобила ни чакаха пред рейсовете преди да тръгнем от Варна за митинга в София. Малко преди да тръгнем установихме, че водачите на рейсовете липсват “, споделя Георги Георгиев от „ Възраждане “ и един от протестиращите, които персонално с очите си е станал очевидец на репресията от униформените на Бойко Рашков.

Малко по-късно водачите се връщат, а 4-ма от тях се смеят, откакто направените им проби за опиати са дали позитивна проба за диазепам.  

„ Това беше безспорна провокация. Хората са над 50-годишни, всеки ден карат десетки хора, компаниите са съществени, лицензирани. Когато научихме за резултатите слязохме от рейсовете и поискахме да се създадат нови проби. Полицаите споделиха, че нямат други в себе си и трябваше да изчакаме “, добавя Георгиев и споделя, че по график е трябвало да тръгнат към 3:30 сутринта, само че повече от половин час служителите на реда чакали решение на казуса и да се носят нови проби. Все отново такива били доставени.

„ Чест му прави на един от служителите на реда, който самичък си направи тест, с цел да покаже, че с тези всичко е наред. Направиха нови и на водачите и те бяха негативни “, споделя още Георгиев и прецизира, че при второто тестване на водачите всичко се е записвало малко по малко. След повече от два часа, рейсовете въпреки всичко потеглят сполучливо, само че не напълно.  

Същите транспортни средства и водачи, които са обширно тествани във Варна са спрени един по един и във Велико Търново. Автобусите карали през 30 минути разстояние и всеки един е бил спиран и проверяван този път за дрегери за алкохол.  

Георгиев споделя, че това не е първият митинг за който пътува да София, само че такова знамение не е виждал до този миг. „ На предния митинг имаше единствено един патрулен автомобил, взеха проба за алкохол на водачите и ни ни пуснаха. Този път всичко беше целеустремено и очевидно беше доста по-различно “, споделя още Георгиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР