Пет куршума са изстреляни по къщата на Димитър Делчев в

...
Пет куршума са изстреляни по къщата на Димитър Делчев в
Коментари Харесай

Стрелец изпрати 5 куршума по къщата на семейство в Брод

Пет патрона са изстреляни по къщата на Димитър Делчев в димитровградското село Брод. Единият от тях е прелетял над леглото, в което нормално спят брачната половинка на Димитър - Таня, и 12-годишният им наследник. " За нас това не е заплашване, а опит за ликвидиране. Добре, че не си бяхме вкъщи, когато това е станало. Не дай си боже, някой от патроните да беше улучил детето ни или някой от нас, можеше и да сме си у дома ", споделиха с терзание пред " Марица " Делчев и жена му.

Димитър разкрил дупките от боеприпасите в неделя следобяд, когато се върнал на село от пазара в Димитровград. Единият от патроните отнесъл част от облегалката на пластмасов стол. После пробил стъклото на прозореца от първия етаж, прелетял над леглото и минал кожената тапицерия на облегалката на различен стол. Друг направил дупка в стъклото на входната врата на къщата. Още два от патроните били ориентирани към 2 от прозорците на втория етаж, един пък след рикошет се забил в алуминиевата каса на врата.



Дворната врата била заключена и се допуска, че изстрелите са отправени през металните й решетки или над оградата. Три от проектилите са открити и конфискувани от полицията. " За другите два патрона служителите на реда ни споделиха да си ги търсим сами и в случай че ги намерим, да се обадим в районното ", обясниха Таня и Димитър.



" Не съм получавал закани ", отговори Делчев, който е и някогашен кмет на Брод 3 мандата. Край вратата за двора Димитър разкрил и няколко царевични зърна, за които не изключва, че са изпаднали от джоба на стрелеца, до момента в който вадил оръжието. Никой от съседите не е чул гърмежите. Няма открити и гилзи от патроните. Това навежда на мисълта, че е употребен револвер. Може обаче да е употребено и самоделно оръжие, гласят някои от версиите. Местни описаха, че са видели по какъв начин няколко дни след случая териториални полицейски инспектори и криминалисти обикаляли по нивите и разговаряли с гражданин на селото.





" По случая е формирано досъдебно произвеждане. Предстои и осъществяването на балестична експертиза ", разясниха от ОДМВР-Хасково.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР