Пет кучета и десетина котки са били отровени в бургаския

...
Пет кучета и десетина котки са били отровени в бургаския
Коментари Харесай

Масов отровител вършее в бургаски квартал, жертвите му са вече над 10

Пет кучета и десетина котки са били отровени в бургаския квартал Долно Езерово. Те яли месо, поръсено със наследник прахуляк.

Пред Нова телевизия притежателят на едеин от потърпевшите домашни любимци показа, че към този момент е подал сигнал в полицията и се надява нарушителят, който хвърля отрова на улицата, да си понесе отговорността за злодиянията.

Имаме подозрения, само че не мога да обвиня никой без доказателства, съобщи Константин Бацковски.

Само бързата реакция на стопанина и съответната грижа от страна на ветеринарни лекари избавили кучето му Арес от лапите на гибелта.

„ Хората са обезпокоени, че някой желае да изтрови животните. Възможно е най-после да отровят и човек “, сподели водещият на „ Здравей, България “ по Нова телевизия Виктор Николаев.

„ Тези неща се случват от февруари месец. В нашия регион е имало отрова на два пъти. Първият път пострадаха седем кучета. Котките не ги броя. Сега са отровени пет кучета и десетина котки “, посочи Бацковски.

„ Онази към този момент се прибрах от работа и след 20:00 часа разходих кучето си. Когато се връщахме с кучето ми открих камък, върху който имаше сложена животинска кожа със наследник прахуляк.

След като кучето ми я погълна, на към три метра от блока започнаха гърчове, конвулсии, появи се пяна на устатата му “, прибавя той.

„ Стана доста разтревожен, а кучето ми е огромно – над 55кг. и няма никакви заболявания и проблеми. Късмет е, че сварих моя прочут ветеринар след работно време, с цел да ми помогне. Бързата реакция бе доста значима, другояче гибелта настава до 5 минути “, споделя Константин.

Други поданици на квартала също описват за сходни случаи.

„ Кучето ми от две години е с намордник. Миналата година беше лапнало отрова. Преди седмица Чара не беше с намордник още веднъж беше погълнала нещо “, споделя Тодор.

„ Това не е хуманно и не мога да схвана повода за такива дейности “, прибавя той.

Камери в региона няма и очевидно от това се възползват тези хора, които поставят отрова, сподели пък Константин Бацковски.

„ Полицията би трябвало да спре това безсрамие! Единственият позитивен резултат е, че кучетата са с намордници “, разяснява Виктор Николаев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР