Пет животни – две телета и три крави, са умрели

...
Пет животни – две телета и три крави, са умрели
Коментари Харесай

Пет крави се отровиха в Гоце Делчев, може да е от забранена от ЕС отрова

Пет животни – две телета и три крави, са умрели откакто са пасяли от равнища, третирана със неразрешен от Европейския съюз препарат, употребен като отрова против къртици, косове и гризащи. Смъртта им е настъпила за няколко часа в края на предходната седмица, заяви за Actualno.com притежателят на стопанството Иван Сирмин.
Той добави, че притежателят на равнищата прилежно е поставил предупредителна табела, само че не я е обезопасил. Именно неналичието на обезопасяване довела до гибелта на кравите.
" За мен животните ми са отвън заплаха. Ще предупредя моите чиновници да не ги пускат в тази равнища. Но какво ще стане с останалите диви животни – зайци, лисици, птици? ", попита животновъдът. Категоричен е, че може да има и още натровени животни.
Иван Сирмин допуска, че телетата и кравите са отровени със неразрешения за разпространяване в целия Европейски съюз препарат " Каунтер ". Той е извънредно рисков. Само 2-3 зрънца от него са задоволителни, с цел да причинят гибел на животни и даже хора. Преди години в Гоце Делчев имаше случай на момиче, което умря след приложимост на препарата.
Въпреки възбраната, " Каунтер " се популяризира свободно в някои аптеки в района, които нямат лиценз за съхранението и продажбата му.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР