Пет градски автобуса в Пловдив  - №1, 6, 12, 21

...
Пет градски автобуса в Пловдив  - №1, 6, 12, 21
Коментари Харесай

Пловдив с 5 нощни автобуса от май

Пет градски рейса в Пловдив  - №1, 6, 12, 21 и 44,  ще работят на удължени написания  до 24 часа през нощта, заяви зам.-кметът по превоз Златин Велев. Очаква се, че нощните автобуси ще стартират да ни возят още през май, в случай че до тогава Общинският съвет успее да утвърди новите написания. В София от към този момент втора седмица има 4 напълно нощни маршрута, които обезпечават връзка сред всички столични квартали и центъра от здрач до зори. Нощният билет в София е 2 лв. и важи за всички линии. 

В Пловдив транспортната комисия ще преглежда предлагането за удължените написания тази седмица. Ако няма неясноти, наредбата ще бъде оповестена на уеб страницата на община Пловдив за обществено разискване. Всеки би могъл да направи свои оферти дали измененията са съответни. Засега нощните автобуси са пет, само че в случай че има задоволително пасажери, бихме могли да помислим и за спомагателни рейсове, сподели Златин Велев. Той добави, че са подбрали петте линии по този начин, че да бъдат обслужени всички региони на града.  

Очаква се, че комисията ще понижи и интервалите сред рейсовете. Сега  се случва да чакаме по 20 минути рейс, а в почивните дни и по половин час. На Великден  градският превоз беше толкоз оскъден, че някои автобуси вървяха през 45 минути.  След 20 часа рейсовете внезапно понижават, а след 21,30 – 22 часа съвсем е невероятно да ги дочакаш.

Превозвачите още през ноември бяха дали свои оферти кои линии би трябвало да се обслужват с повече рейсове.  Утвърждаването на новите написания се забави, тъй като експертите от общинското дружество „ Организация и надзор на превоза ” ревизираха всички линии и най-много какъв брой пасажери се возят в рейсовете.    

Транспортните компании също имат интерес  да пускат повече коли. Ако един рейс минава по-рядко, пасажерите търсят различен превоз. Така беше в 9,30 часа в петък на спирките на ул. „ Димитър Талев ” и „ Македония ”, където в очакване на рейсовете бяха се събрали по 10 - 20 души.  Повечето се качиха в маршрутката, въпреки и натъпкани като сардели.  Рейсовете изтърваха пасажерите, тъй като по това време разписанията са с по-големи шпации.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР