Пет години ефективно ще лежи в полски затвор 38-годишният Севдалин

...
Пет години ефективно ще лежи в полски затвор 38-годишният Севдалин
Коментари Харесай

Българин уби жена на пешеходна пътека в Полша и му се стъжни живота

Пет години дейно ще лежи в полски затвор 38-годишният Севдалин Б., който през май 2018 година умъртви на пешеходна пътека в Полша 69-годишна жителка на гр. Ополе.

Това е окончателната присъда, която българинът получава, откакто Апелативният съд понижи първичното му наказване от 7 на 5 години, предава "Български вести ".

Във съдбовния 29 май Севдалин ходил с персоналната си „ Шкода Суперб “ за медикаменти в аптеката. Аптеката била затворена, само че на връщане не спрял на пешеходна пътека и блъснал стара жена.

Избягал от местопроизшествието без да окаже първа помощ и без да се поинтересува какво е станало.

Впоследствие пред проверяващите и пред съда мъжът твърдял, че не е бягал, тъй като не е имало мотив да бяга – въобще не знаел, че е блъснал човек. Твърдял, че тъкмо този ден имал проблем със зрението и карал с тъмни очила.

„ Имах конюнктивит, не можех да си отворя добре очите, няколко дни по-рано бях на доктор, изписаха ми капки и мазило, само че не ги купих незабавно. Когато ситуацията стана по-зле, излязох да ги взема. “ – споделя наказаният пред първата инстанция. Жертвата издъхнала на място на асфалта.

Полицията почнала неотложно следствие на произшествието и търсене на отговорния водач. В ополския квартал „ Армия Крайова “ ченгетата намерили „ Шкода “-та на Севдалин, покрай дома му.

От него обаче нямало и диря. Успял да напусне страната и едвам през октомври м. година с европейска заповед за арест бил арестуван в Белгия и екстрадиран в Полша.

„ Едва в чужбина от вестниците разбрах, че съм блъснал жена. “ – твърдял към този момент след екстрадицията Севдалин. От 7-годишната присъда не били удовлетворени нито околните на жертвата, нито наказаният, и двете страни обжалвали. Съдът обаче понижил с 2 години наказването.

„ От страна на подсъдимия няма демонстрация на „ пиратско шофиране “, въпреки постоянно публичното мнение да се обработва в средствата за всеобщо осведомление с сходни заглавия.

Не е открито подсъдимият да е карал с превишена скорост или да е направил някаква рискова маневра преди този момент.

Подсъдимият и пешеходката са се оказали заради нещастно стичане на събитията на едно и също място и заради незадоволително внимание от страна на водача тя е починала. “ – изясни решението си за намаляване на присъдата в четвъртък арбитър Артур Грабовски.

Успоредно с това съдът постанова пожизнена възбрана на Севдалин Б. да ръководи МПС – на първа инстанция възбраната беше пет години след излежаване на присъдата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР