Песните от 65-ото издание на конкурса за песен Евровизия доминират

...
Песните от 65-ото издание на конкурса за песен Евровизия доминират
Коментари Харесай

Ефектът Евровизия: Виктория влезе в световните класации, песните от конкурса доминират чартовете

Песните от 65-ото издание на състезанието за ария Евровизия преобладават музикалните ранглисти след финала на музикалната конкуренция, който се организира на 22-ри май. Сред тях е и песента на България “Growing Up is Getting Old”, която сега заема 36-то място в международната ранглиста на Спотифай “Viral 50 – Global " и попада още в чартовете на Ирландия, Нидерландия, Англия, Норвегия, Швеция, Полша, Белгия, Дания, Естония, Исландия, Израел, Латвия и Литва.

Виктория показа: “Много съм щастлива, че “Growing Up is Getting Old” има такива положителни резултати, освен в Spotify, само че и в Tidal, Deezer, Apple Music. Вече работя по нова музика и нямам самообладание да я споделя със света.”



Победителите от италианската рок група Måneskin победиха в международните чартове. Песента им “Zitti E Buoni” се трансформира в най-стриймваната италианска ария в границите на 24 часа и оглави класациите в 14 страни, измежду които и България. Сред шлагерите в платформите за музика се подреждат още песните на Франция, Швейцария, Украйна, Гърция, Кипър, Финландия, Исландия, Русия, Норвегия, Израел, Англия, Германия, Португалия, Азербайджан, Сан Марино, Молдова, Швеция и Малта.



България се класира на 11-то място на огромния край на Евровизия. Талантливата Виктория получи общо 170 точки от феновете и журитата за песента си “Growing Up is Getting Old”, като има равни точки със приключилата на 10-то място от Гърция. Във втория полуфинал България приключва на 3-то място.

Българското присъединяване в песенния конкурс Евровизия през 2020 и 2021 година се осъществя като публично-частно партньорство сред Българска национална телевизия и Лигна Груп, с поддръжката на българската финтех компания iCard – общоприет спонсор на Евровизия България.

България има общо 13 участия на Евровизия. В интервала от 2005 до 2013 година страната ни има единствено едно класиране във финала от общо 9 участия. През 2014 и 2015 година България пропуща присъединяване. След завръщането на страната ни през 2016, следват три години на извънредно сполучливи класирания. През 2019 година България още веднъж пропуща присъединяване, само че се завръща през 2020 с Виктория. Според букмейкърите тя бе любимец за продобиване на състезанието с " Tears getting sober ". Пандемията от ковид беше причина за анулация на състезанието. Участието на Виктория през 2021 e четвъртото най-успешно показване на България.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР