Песни на Бийтълс стават все по-популярни на укулеле. Хайвайският музикант

...
Песни на Бийтълс стават все по-популярни на укулеле. Хайвайският музикант
Коментари Харесай

Песни на Бийтълс на укулеле - как изглежда днес музиката на Хаваите?

Песни на Бийтълс стават все по-популярни на укулеле. Хайвайският музикант Кай Уехара аранжира едни от най-големите шлагери на именитата група на четири струни. Укулелето е инструмент от фамилията на китарите и най-често се свързва с музиката на Хаваите. Името му се превежда като " скачаща бълха " поради придвижването на пръстите при свирене. В предишното е употребен по време на кралските празненства, а през днешния ден се трансформира в фикс идея за мнозина.

Кай е на 20 години. Роден е на остров Оаху. Едва четири годишен родителите му го записват на уроци по укулеле. Оттогава не се разделя с обичания си инструмент. Кай съумява да вдъхне нов живот на обичаните си кавъри на Бийтълс и то единствено на четири струни. Като да вземем за пример шлагера Елинор Ригби - отдаден на дамата, която умира без никой да скърби за нея.

Кай Уехара, музикант: " Бийтълс е огромна група и имат прелестни песни. Затова взех решение да направя техни кавъри на укулеле. Джейк Шимабукро, който е един от най-известните реализатори на този инструмент за всички времена, също обича Бийтълс. Нямам лични записи. Правя го за развлечение. Искам хората елементарна да се ухилен. "
Макар не доста величествен на външен тип и единствено с четири струни инструментът крие в себе си огромна душа.

Кай Уехара, музикант: " Може да свирите всевъзможен тип музика на укулелето. "
Според Кай Хавай е най-хубавото място на света, където човек може да се научи да свири.

Кай Уехара, музикант: " Хавайците употребяват укулелето, с цел да запазят своите истории за епохи напред. Всъщност това не е хавайски инструмент. Навремето португалците са го донесли по тези земи като подарък за локалните хора. Сега бих споделил, че най-хубавите музиканти са точно тук на Хаваите. "
Когато се разделя за малко с инструмента Кай работи като доброволец. Помага на локалните деца. Освен това обича да сърфира.

Кай Уехара, музикант: " Животът на Хавай е прелестен. Не е прекомерно горещо, в никакъв случай не е прекомерно студено. Океанът е на всички места. Има красиви планини и доста водопади. Много хора свирят на укулеле и споделят тази страст дружно. "
Където и да пътува по света Кай носи своето укулеле. Така се усеща същински благополучен, тъй като мелодията му постоянно припомня за океана, красивите залези и приятелите, които го чакат вкъщи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР