Пешеходците, велосипедистите и мотоциклетистите трябва да бъдат защитени поспециално в

...
Пешеходците, велосипедистите и мотоциклетистите трябва да бъдат защитени поспециално в
Коментари Харесай

Skoda залага на защитата за пешеходците

Пешеходците, велосипедистите и мотоциклетистите би трябвало да бъдат предпазени поспециално в придвижването по пътищата. Поради това производителят на коли Skoda обръща изключително внимание на тяхната защитапо време на създаването на колите си.

Според Skoda високият стандарт на сегашните модели във връзка с отбраната на пешеходците се акцентира от резултатите от Европейската стратегия за оценка безопасноста на нови коли (Euro NCAP) при произшествия. Както новата Fabia, по този начин и електрическият модел Enyaq iV бяха приети за най-хубавите коли в класа си през тестовата 2021 година на интернационалната организация.

По време на етапа на разработка на нов модел Skoda се вършат над 200 разнообразни теста за сигурност на пешеходците. По време на физическите проби в лабораторията Aurel CZ фокусът е върху частите и областите на тялото, които са изключително наранени при положение на случай. Предписаните проби с тези тъй наречените “удрящи детайли ” на колата включват да вземем за пример удар на модел на глава на възрастен или дете върху предния похлупак или предното стъкло, удар на изпитвателно тяло под формата на бедро върху предния похлупак и удар на модел подбедрица върху предната ризница.

Всички нови модели от Чехия са проектирани предвид на допустимо най-хубавата отбрана на пешеходците. Това значи да вземем за пример, че би трябвало да има задоволително пространство сред съставените елементи като мотора, амортисьорите, пантите на капака, заключването на капака и осите на чистачките на предното стъкло, с цел да се забави възможен удар, породен от дисторция на капака. Предният борд на предния похлупак също е завършен по подобен метод, че да дава отговор на условията за оптимална сигурност. Той няма остри ръбове или твърди структури, които не са безусловно нужни. За отбраната на пешеходците способства и енергопоглъщащ материал, подложен пред стоманената армировка на бронята.

Освен това за моделите Škoda се оферират асистиращи системи, които оказват помощ на лидера да предотврати конфликт с пешеходци или велосипедисти. Това включва предния радарен помощник с изпреварващо различаване на пешеходци и велосипедисти, както и асистента за отбягване, който разрешава следени маневри при заплаха от удар. Предупреждението за излизане осведоми лидера и пасажерите, когато се отвори врата за транспортни средства, за велосипедисти или мотоциклетисти, приближаващи се откъм гърба.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР