Песента, с която България ще участва в 63-ото издание на

...
Песента, с която България ще участва в 63-ото издание на
Коментари Харесай

JJ: Румъния ще гласува за нас на Евровизия

Песента, с която България ще взе участие в 63-ото издание на „ Евровизия “, е озаглавена „ Bones ” („ Кости “) и носи обръщение за същинските полезности в живота и безусловната обич, оттатък рестриктивните мерки на материалния свят. В осъществяването й петима актьори вплитат своята сила и гений. Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, ГеоргиСимеонов - JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл застават за плана „ Equinox “. Артистите, които песенният конкурс сплоти в общ музикален план, се отличават с красиви гласове, характерен жанр и прочувствена експресивност. Наш кореспондент се свърза с един от тях - пловдивчанина JJ fj от някогашната група „ 032 “, който разкри по какъв начин са се събрали тъкмо тази настройка реализатори, какво приготвят за състезанието, както и за свадите към композиторката Вида Пиронкова, с чиято ария в началото Жана взе участие в състезанието.

- Голяма горделивост е, че пловдивчанин е един от изпълнителите, които ще показа България на тазгодишната „ Евровизия “. Разкажи ни малко повече за сформирането на група „ Euuinox ” и песента ”Bones ”?

-  ‘BONES’ е повода за  плана “Equinox ” да се случи. Всичко стартира в един декемврийски ден, в който писах на Борислав Миланов от Symphonics, а 5 минути по-късно той ми отговори, че има план, в който гласът ми брилятно добре ще звучи. И по този начин всеки един от нас добави песента. Ние сме доста разнообразни, а в същото време допълващи се и точно музиката е нещото, което ни свърза. Жана и Владо познавам отпреди. Песента “Играем с теб до дъно ” написах за нея преди няколко години. С Джони и Трей се срещнах в този момент и мога да кажа, че са невероятни реализатори. Всичко се случва с доста чиста, положителна сила!

- Имате ли упования на кое място ще се класирате?

- Нашата работа е да представим България почтено. Сценографията е страхотна и ще представим “Bones ” по доста забавен метод. Хореографката Саша Жан Батист доста добре показва всеки един от нас. Ще се веселя феновете от другите страни да гласоподават за нашата ария! Най-важно е да ги докоснем с осъществяването си!

- Първоначално Жана Бергендорф е взела участие в състезанието с ария от Вида  Пиронкова. Какво се случи там и за какво композиторката хвърля огън и жупел по колежката ти?

- Трябва да попитате тях. Но сигурно не е такава драма, каквото в действителност доста си мислят.

- Всеки един триумф е белязан и с голям брой хейтърски мнения и даже подливане на вода. Ти усети ли тази неприятна линия, която е присъща за огромна част от популацията ни? 

- Аз доста от дълго време съм престанал да виждам комплексарските изявления на неуспелите хора. Когато не одобрявам нещо, не го чувам, нито виждам! От години съм спрял да чакам хората да са като мен. Различни сме и би трябвало всеки да приема другия подобен, какъвто е! Сега съм се концетрирал върху Евровизия. Имаме доста подготовки. По през целия ден сме дружно и работим върху това да се представим най-добре на 8 май в Лисабон.

- Пожъна огромни триумфи и в румънския „ X Factor ” и очевидно там оцениха гения ти. До какъв стадий продължи в музикалното шоу?

- Х Фактор за мен беше супер забавно прекарване. Когато аз започвах в музикалния бизнес нямаше такива излъчвания за артисти. След като ме поканиха от Румъния,  дълго време обмислях дали да се явя на кастингите. Реших и го направих, нямаше какво да изгубвам. Румънците са хора, които,  в случай че си надарен, просто стават и ти се покланят. След това всички порти са ти отворени. Много хора не престават да наблюдават по какъв начин се развъртвам и всекидневно ми пишат и поддържат. Щастливи са за присъединяване ми в Евровизия и сигурно ще гласоподават за нашата ария!

- Какви са твоите музикални усети и на кои родни звезди симпатизираш?

- В свободното си време чувам соул, аренби и комерсиална музика. Кристиян Костов несъмнено ми е любимец. Гери-Никол също прави доста положителни планове. Най-любимата българска ария сега ми е “Bones ”.

- Знам, че си вокален възпитател и помагаш на доста млади гении, които имат упоритост да се занимават професионално с пеене. Какви са наблюденията ти за младото потомство гении?

- Има доста надарени деца. Имам вяра, че българската музика ще продължи да се развива още по-добре. Тийнейджърите слушат и имат достъп до доста музика и непрекъснато слушат нови и нови неща. Всеки един е друг, има собствен жанр. Харесват и извършват разнообразни стилове песни. Но несъмнено поп музиката си остава най-предпочитаната.

- Какви мемоари пазиш от детството си в Пловдив?

- Пловдив за мен постоянно ще остане най-прекрасният град. Това е родният ми град. Имах щастливо детство, изпълнено с доста музика, игри на открито до момента в който залезе слънцето, смях и много бели, само че то е обикновено за всяко дете. Много съм щастлив, че се развива добре и сега е едно неповторимо и извънредно привлекателно място освен за живеещите, само че и за туристите. За това би трябвало да благодарим на кмета Иван Тотев, който се грижи отлично за града ни. Главната ни улица е една от най-дългите в света. Възстановяването на римския стадион беше страхотна концепция и неслучайно през 2019 г.  ще бъде европейска столица на културата.

- Поддържаш ли връзка с приятелите от детството или с годините целите ви отдалечиха?

- С Цветелина Янева сме неразделни и до през днешния ден! Мечтали сме дружно за огромната сцена и сме щастливи и доста се радваме на триумфите на всеки един от нас! Тя е невероятна и във времето ми остана най-близка!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР