Перуански и международни ботаници са открили два нови вида растения

...
Перуански и международни ботаници са открили два нови вида растения
Коментари Харесай

Откриха два нови вида растения

Перуански и интернационалните ботаници са разкрили два нови типа растения в Андите, само че предизвестяват, че има риск да изчезнат поради минната активност, съобщи Агенция Франс Прес, като цитира известие на университета в Сан Маркос.

The new species, named " Viola ornata " and " Viola longibracteolata, " belong to the Neo-andinium subgenus of Viola, which in Peru currently has 15 species.
— Philstar.com (@PhilstarNews)
Те са от семейство виолетови и са наречени Viola ornata и Viola longibracteolata . Принадлежат към жанр Neo andinium, от който в Перу има 15 типа.  Непознатите до момента растения са видяни в южните региони Арекипа и Мокегуа.

Neo andinium от семейство виолетови вирее в Андите , на извънредно огромна надморска височина, в отдалечени, едва проучени региони сред 3800 и 5000 метра над морското ниво.

Растенията са многогодишни, много мъхести на тип билки и виреещи на розетки с дребни цветчета . Цветът и формата им оказват помощ да се слеят със заобикалящата ги среда.

“Ботаниците от Сан Маркос разгласиха изследване, в което показват откриването на два нови типа растения, само че те са сериозно застрашени поради минна активност (...) главно поради понижаване на качеството на техните сегашни и евентуални местообитания “, се споделя в известие на университета.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР