Перспективната руска бойна машина за поддръжка на танкове (БМПТ) „Терминатор”

...
Перспективната руска бойна машина за поддръжка на танкове (БМПТ) „Терминатор”
Коментари Харесай

The National Interest критикува боеспособността на руския „Терминатор”

Перспективната съветска бойна машина за поддръжка на танкове (БМПТ) „ Терминатор” трето потомство, предопределена за заличаване на БПЛА, е прекомерно натоварена. Така смята The National Interest в обявата на Майкъл Пек „ Russia's New 'Terminator' Tank Might Be Able to Kill One of America's Most Deadly Weapons”.

Журналистът смята, че усъвършенстваната машина ще се бъде способна да поразява маневриращи дронове и взривяващи се във въздуха снаряди. Тъй като „ Терминатор-3” се възнамерява да бъде екипиран с 9 броя разнообразни системи въоръжения (напр. две оръдия, гранатомети, картечници, противотанкови ракети и противокорабно оръжие), изданието се съмнява, че те всички ще бъдат включени в новата бойна машина.

„ Къде да бъде ситуирано оръжието за битка с безпилотниците, в случай че на машината са сложени девет разнообразни системи въоръжение? А къде ще бъде сложена радиолокационната станция?” – пита списанието.

Съвременният „ Терминатор” с маса 44 тона ще бъде въоръжен с две 30-мм автоматизирани оръдия 2А42, със 7,62-мм милиметрова танкова картечница „ Калашников”, с 4 броя пускови контейнери за управляеми ракети от комплекса „ Атака” и 2 броя 30-мм гранатомети АГ-17Д.

Сега в „ Уралвагонзавод” се разисква подобряването на тактико-техническите характерности и модернизиране на шасито на „ Терминатор”, както и опцията да работи по всички видове цели. / БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР