Перспективата за справедлив достъп до коронавирусни ваксини е застрашена, като

...
Перспективата за справедлив достъп до коронавирусни ваксини е застрашена, като
Коментари Харесай

СЗО: Бедните държави нямат достъп до ваксини


Перспективата за обективен достъп до коронавирусни ваксини е застрашена, като имунизациите се употребяват съвсем извънредно в богатите страни. Това разгласи в понеделник на 148-ата сесия на Изпълнителния съвет на Световната здравна организация (СЗО) нейния общоприет шеф Тедрос Адханом Гебрейесус, предава ТАСС.

„ Светът е на ръба на пагубна морална рецесия “, сподели той и добави, че „ обещанието за еднакъв достъп е изложено на сериозен риск “, оповестява Фокус.

„ През последните седмици чух въпроси от няколко страни членки за това дали интернационалният механизъм за обективен достъп до ваксини ще получи имунизациите COVAX, от които се нуждае, и дали страните с високи приходи ще изпълнят обещанията си “, продължи шефът. „ Повече от 39 милиона дози от имунизацията са доставени в 49 страни с високи приходи. И единствено 25 дози са дарени на една от страните с най-ниски приходи “, сподели ръководителят на СЗО.

Той прикани международната общественост да се бори солидарно с пандемията на ковид и да отпусне имунизации на здравните служащи и възрастните хора във всички страни по света през идващите 100 дни.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР