Перспективата за предсрочни избори или правителство на малцинството в Германия

...
Перспективата за предсрочни избори или правителство на малцинството в Германия
Коментари Харесай

Разпад на управляващата голяма коалиция в Германия се появи на хоризонта

Перспективата за предварителни избори или държавно управление на малцинството в Германия се очерта на хоризонта , откакто водещи политици от консервативния Християндемократически съюз (ХДС) отхвърлиха настояванията на новото управително дуо на Социалдемократическата партия (СДП), която е младши съдружен сътрудник на ХДС в държавното управление, за предоговаряне на изискванията на техния съюз , оповестява " Ройтерс ".

Анегред Крамп-Каренбауер, която е ръководител на ХДС и протеже на канцлера Ангела Меркел, отчесе, че съдружното съглашение със социалдемократите ще остане непокътнато, или Социалдемократическата партия ще би трябвало да напусне държавното управление .

Това е предизвикателство за новите съпредседатели на СДП - Саския Ескен и Норберт Валтер-Борянс, да решат дали желаят да останат във властта или не.
 Фаворитите за водачеството на немската СДПГ са критици на огромната коалиция
Фаворитите за водачеството на немската СДПГ са критици на огромната коалиция

Очаква се партията да сложи редица условия…

" Ние не сме лечебна команда за съответните съдружни партии в държавното управление ", акцентира Крамп-Каренбауер пред немската социална телевизия ZDF.

По думите ѝ държавното управление на Ангела Меркел е ангажирано с съдружното съглашение, чието договаряне лиши шест месеца през 2017 година " Това е, върху което се концентрираме, а не върху чувствителностите на един или различен съдружен сътрудник ", посочи председателката на ХДС.

Ескен и Валтер-Борянс си осигуриха първото място в гласуването за лидерската позиция в СДП в събота, на фона на акция, съсредоточена значително върху опълчването им на присъединяване на СДП в ръководещата коалиция . Мнозина от партията считат, че ръководството в сянката на Меркел е асъдействало за слабите ѝ представяния на районните и европейските избори по-рано през годината.

СДП, която публично ще назначи новите водачи на партийната си конференция в Берлин в петък, би трябвало да реши посоката, в която желае да поеме.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР