Персоналът по наземното обслужване на Deutsche Lufthansa ще организира еднодневна

...
Персоналът по наземното обслужване на Deutsche Lufthansa ще организира еднодневна
Коментари Харесай

Стачка в Lufthansa може да създаде проблеми с полетите до Германия в сряда


Персоналът по наземното обслужване на Deutsche Lufthansa ще провежда еднодневна стачка в сряда с искане за възнаграждение от 9,5%, което ще докара до разстройства в пътуванията по време на натоварения летен туристически сезон.

Стачките и дефицитът на личен състав към този момент принудиха самолетните компании, в това число Lufthansa, да анулират хиляди полети и което провокира дълги опашки на огромните летища.

Стачката на личния състав в наземните звена на Lufthansa тази сряда ще докара до спомагателни отменяния на полети и закъснения, споделиха от профсъюза Verdi. В стачката ще се включват служащи, виновни за действия като поддръжка на самолети и пренасяне на самолетите.

Lufthansa сподели, че дейностите им са " неразбираеми " и ще бъде задължение както за пасажерите, по този начин и за личния състав.

Стачката ще засегне немските летища, в това число Франкфурт, Дюселдорф и Берлин, и ще продължи от 3:45 сутринта в сряда до 6 сутринта в четвъртък.

Миналия месец Verdi изиска нарастване на заплатите с 9,5%, или най-малко с 350 евро повече на месец за 12 месеца, за към 20 000 служащи, които " са притиснати от инфлацията и са претрупани заради дефицит на личен състав на летищата ".

Lufthansa предложи нарастване от 150 евро на месец до края на тази година и още 100 евро от началото на 2023 година, плюс 2% нарастване от средата на 2023 година според от финансовите резултати на компанията.

Verdi отхвърли предлагането с мотив, че е незадоволително за компенсиране на възходящата инфлация, която доближи 8,2% в Германия през юни.

Работниците " незабавно се нуждаят от повече средства ", сподели заместник-директорът на Verdi Кристин Беле в изказване от понеделник.

Досега Verdi и Lufthansa са провели два кръга договаряния за заплатите. Трети кръг е е плануван за началото на август.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР