Персоналът на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) да се

...
Персоналът на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) да се
Коментари Харесай

Увеличават хората в ГДИН и ГДО

Персоналът на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ (ГДИН) да се усили със 100 тридесет и четири щатни бройки, а на Главна дирекция „ Охрана “ (ГДО) с шестдесет и шест щатни бройки, реши през днешния ден кабинетът с приемане на изменение на Постановление за установяване на второстепенните разпоредители по бюджета на Министерството на правораздаването.

Проектът на Министерския съвет е направен по отношение на обезпечаване осъществяването на Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 година, с който при приемането на бюджета на Министерството на правораздаването за 2021 година са включени средства за увеличение на личния състав на двете профилирани дирекции с оглед застраховане на предоставените им със закони функционалности.

Спецификата в пълномощията на чиновниците в тези структури, които са включени и в системата за отбрана на националната сигурност, са свързани най-вече с осъществяване на наказванията и реализиране на защита на правосъдните здания.

През последните години се следи наклонност към понижаване на числеността на чиновниците при ГДО и ГДИН за сметка на увеличението на уговорките по обособените посоки на действия. В ГДИН, макар нуждата от засилени ограничения за защита в местата за отнемане от независимост, годишното съкращаване на броя на държавните чиновници в бюджетната сфера визира директно и персоналния състав на пенитенциарната система, в резултат на което настъпват проблеми в организацията на защитата и лостовата работа в пандизите. В ГДО се цели доизграждане на структурата на дирекцията, което ще докара до осъществяване на функционалните отговорности на чиновниците в цялостен размер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР