Персийските котки са една от най-популярните породи котки в света

...
Персийските котки са една от най-популярните породи котки в света
Коментари Харесай

По колко котенца раждат персийските котки?

Персийските котки са една от най-популярните породи котки в света и не е мъчно да се разбере за какво. Със своите красиви, вълнисти палта, очарователни черти и завързан темперамент, персийските котки са въплъщение на котешка прелест и грациозност.

По темперамент персийските котки са благи, общителни и любящи към стопаните си. Техните скъпоценни лица и нежни персони ги вършат въплъщение на привлекателността и е елементарно да се влюбите в тях от пръв взор. Независимо дали сте умел фен на котките или сте новопостъпил в света на котките, не може да се отхвърли привлекателността на тези пухени чудеса.

Колко котенца раждат персийските котки?

Що се отнася до броя котенца, които персийските котки могат да родят, междинният размер на котилото е към четири до шест котенца оптимално.

Точният брой котенца може да варира според от няколко фактора като здравето на майката, нейната възраст и генетика, дали е първа или поредна бременност и др.

Важно е да се означи, че са вероятни по-големи котила, които могат да натоварят здравето на персийската котка майка. Ето за какво е значимо да потърсите ветеринарна помощ, с цел да сте сигурни, че и майката, и нейните котенца са в положително здраве по време на бременността и след раждането.

Първите дни от живота на персийското коте са време на наслада и открития. Със своите игриви характери, сврян манталитет и очарователни лица, тези дребни котки сигурно ще провокират усмивка на лицето на всеки, който ги срещне.

Тези мънички мъркащи топки са цялостни с сила и носят безгранично любознание. Те са сладки и безусловно очарователни, с очи, които като че ли възприемат света към тях с учудване.

 Персийска котка

Въпреки дребния си размер, персийските котенца са изненадващо игриви и палави. Те обичат да преследват играчки, да се нахвърлят върху всичко, което се движи, и като цяло вършат неразбория.

Освен това са сгушени и обичат да се свиват в скута за сънливост, което ги прави съвършените домашни любимци за всеки, който търси малко компания.

Персийските котки са възхитителна и очарователна порода котки, а дребните персийски котенца сигурно ще донесат наслада и хубост във всеки дом.

Независимо дали търсите окосмен другар, който да ви прави компания, или просто се възхищавате на хубостта на тези величествени котки, персийските котки сигурно ще бъдат отлично допълнение към живота ви.

Вижте също:

- Как да храним персийка;

- Колко жиеят персийските котки;

- Обяви и цени за персийски котки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР