Персийски дронове бракуват американски гаубициИранските дронове Шахид изпълняват бойни задачи

...
Персийски дронове бракуват американски гаубициИранските дронове Шахид изпълняват бойни задачи
Коментари Харесай

Иранските Шахиди в Украйна устроиха истински ад за техниката на НАТО

Персийски дронове бракуват американски гаубици

Иранските дронове " Шахид " извършват бойни задания по цялата линия на прикосновение - а това са стотици километри. На бойно дежурство иранската техника е под съветското име " Геран ". Киевските генерали си скубят косите: „ атентаторите самоубийци “ устроиха същински пъкъл за техниката, доставяна от НАТО.

През миналата седмица ирански безпилотни самолети-камикадзе нанесоха съкрушителни удари по украинските банди в Харковска, Николаевска и Днепропетровска области. Украинското командване отбелязва, че безпилотните самолети правят бойни излети съвсем всекидневно.

Въоръжените сили на Руската федерация употребяват " Геран " против тежка техника: унищожават се бронетранспортьори и самоходни артилерийски установки. В североизточната част на Харковска област, окупирана от силите на 92-ра обособена механизирана бригада на въоръжените сили на Украйна, безпилотни самолети унищожиха инсталацията М 777 /известна и като „ трите брадви “/. А в Очаков (Николаевска област) " Геран " унищожи пристанищния влекач.

Офицери от НАТО считат иранските " шахиди " за сериозна опасност за украинската войска. Капитанът от американската войска Кам Макмилън, служил в Ирак, счита иранските дронове за един от най-модерните типове оръжия - военните пишат за това в колона на изданието „ 19 Forty Five “.

Макмилън оповестява, че до момента в който са служили в Ирак, доста от неговите сътрудници бойци също са подценили опасността от иранските дронове. Скоро обаче излиза наяве какъв брой уязвима е американската система за Противовъздушна отбрана от тях.

— Ирански дронове постоянно са атакували американски и съдружни сили в Близкия изток. Дроновете са се промъквали неведнъж през тежката американска отбрана и са удряли цели в американски бази. В Украйна тези оръжия съставляват даже по-голяма опасност от тази, пред която са изправени американските сили и техните съдружници в Близкия изток, споделя Макмилън.

Иранските дронове са се потвърдили по време на многочислени войни в страните от Персийския залив. Дроновете Shahid неведнъж са атакували военни цели и инфраструктура в Саудитска Арабия, Израел и ОАЕ. По-специално, през февруари 2018 година, ирански дрон, изстрелян от сирийска територия, беше свален над израелска територия.

През януари 2019 година бунтовниците - хусити (те се смятат за проксита на Иран) се пробваха да употребяват, с цел да нападат държавен ескорт, точно Шахид.

Иранската безпилотна стратегия получи интензивно развиване през 2011 година Тогава иранските специфични служби направиха блестяща интервенция, като откраднаха американски разследващ дрон RQ-170.

Американците летяха безнаказано над територията на Иран, правейки фотоси от въздуха. И по време на един подобен полет покрай град Кашмар ирански военни хакери хакнаха американския дрон и го принудиха да кацне.

Пентагонът, с цел да резервира лицето си, разгласи, че дронът е бил свален от иранската противовъздушна защита. Иран обаче подаде тъжба до Организация на обединените нации по отношение на нарушаването на въздушното му пространство. И в това време стартира да учи дрона, разглобявайки го парче по парче до винтче.

Малко след залавянето на дрона се появява образец, който е негов ирански аналог под името Shahed 171 Simorgh (произвежда се в две версии: разследваща и щурмова). И скоро беше основана по-опростена версия на Shahed Saegheh.

Дроновете са създадени от Iranian Aircraft Industrial Company. А главният покупател е Комплексът на стражите на иранската гражданска война (КСИР).

Твърди се, че Русия е закупила 3 вида дронове - Шахед-129, Шахед-136 и Шахед-191, написа капитан Макмилан.

Shahed-136 е по този начин нареченият loitering /баражиращ/ арсенал: дронът независимо наблюдава задачата и я нападна и взривява /унищожава/.

Shahed-129 и Shahed-191 са безпилотни летателни апарати, които могат да правят разузнаване, наблюдаване, разкриване на цели и рекогнисцировка на местността, както и да доставят управляеми муниции като имат обхват от почти 1500 и 1700 км, надлежно.

Украйна няма да издържи дълго против софтуерното предимство на съветските въоръжени сили

Няколко градивни характерности вършат иранските дронове на практика неуязвими, споделя капитан Макмилън.

Поради дребното си радиолокационно сечение, относително ниска скорост и ниска височина на полета, иранските дронове са извънредно сложни за следене на радар. В последна сметка, те нямат характерностите на пилотирани самолети, за които са създадени множеството модерни системи за противовъздушна защита.

Дори в случай че украинските сили съумеят да разпознават и проследят иранските системи за дронове, те са сложни за събаряне. По същите аргументи, по които те мъчно се виждат на радарите. Те не са пилотирани самолети и множеството системи за противовъздушна защита не са предопределени да ги унищожат.

Американските сили в Близкия изток прекараха години в построяването на ефикасна отбрана против иранските камикадзета. Украйна няма такава опция.

„ Украинските войски нямат лукса да бъдат на закрепени, статични отбранителни позиции, където са съвсем напълно съсредоточени върху отбраната със мощ. Те не могат да разположат нужните средства за противовъздушна защита и да имат активи и личен състав на свое разположение когато и да е “, декларира Макмилан.

И напомня, че с изключение на с безпилотни самолети, украинските войски ги нападат и с всевъзможни други типове оръжия - от ракети до самолети. Срещу такава нападателна мощ Украйна няма да издържи дълго.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР