Персийската котка е една от най-царствените котки изобщо. Тази пухкава

...
Персийската котка е една от най-царствените котки изобщо. Тази пухкава
Коментари Харесай

Отглеждане на Персийска котка вкъщи

Персийската котка е една от най-царствените котки въобще. Тази пухкава писана с достолепна походка е едно от най-милите и гальовни животни, което може да отглеждате в дома си.

Породата персийски котки е и една от най-старите, съществували в миналото. Данни за нея има от 17-ти век, когато се допуска, че е изнесена скрито от Персия, сегашен Иран, и е пренесена в Европа. Породата е считана за една от най-изящните и красиви и от този момент до през днешния ден се радва на забележителни грижи и внимание. Много от специалистите са на мнение, че персийската котка, която познаваме през днешния ден, е директен правоприемник на Фелис Либика - африканските диви котки, които и до през днешния ден могат да бъдат срещнати в Азия и Африка.

Отглеждане на персийска котка в къща

От хилядолетия персийките се отглеждат с изключително внимание. Те не биха оживели и ден на открито. Поради това, в случай че сте в къща, то имайте поради, че персийката освен ще седи вътре, само че и ще приватизира най-удобното и топло място в нея. Много внимавайте да не излиза неконтролирано на открито, тъй като в никакъв случай не е имала досег с сходна натурална среда.

Отглеждане на персийска котка в апартамент

Апартаментът е съвършеното място за развъждане на персийска котка. Единствения минус са топките косми, които тя остава след себе си. Гъстата и дълга четина на персийската котка изисква ежедневна поддръжка. Тя се разресва всеки ден. Някои стопани избират да подстрижат любимеца с така наречен лъвска прическа, която наложително се прави при добър грууминг експерт.

В къща или в апартамент развъждането на персийска котка вкъщи е доста комфортно и прелестно занимание. Тези животни основават една непринудена и спокойна атмосфера.

Въпреки всичко грижата за персийската котка изисква значително старания. Ако сте подстригали козината на персийката или сте избрали просто да я почиствате постоянно от диваните, идва къпането. Добре е животинката да свикне от дребна. В противоположен случай ще ви се наложи да употребявате сухи шампоани под формата на пудра, които да заместят елементарното къпането на персийката.

Храненето на персийката е от изключително значение за цялостното ѝ здраве. Малките котенца се хранят 3-4 пъти на ден с пълноценна храна. При възрастните тя би трябвало да е съобразена с самостоятелните нужни на котката. Във всеки случай е належащо да има прясна вода по всяко едно време. При възрастните котки загубата на вкус не е притеснителна, в случай че не продължава с дни.

 Персийки

Персийска котка и други домашни любимци

Персийката е игрива, до момента в който не ѝ писне или не я домързи доста. Разбира се съвършено с други животни, без значение дали са котки или кучета. Смята се за един от съвършените домашни любимци.

Персийска котка и дете

Персийките са едни от най-любвеобилните и изпълнени с доверие към стопаните си животни. Обичайно си избира един член от фамилията, който гледат с боготворене в очите и вървят по петите му. Характерна тяхна линия е, че обичат да си играят с деца. За разлика от други котки, персийката в никакъв случай няма да ги одраска, даже да са доста буйни и палави. Когато не харесва нещо, тя просто се отдръпва на определено от нея място.

Както всяка котка, по този начин и характерът на персийката е изявен. За разлика от множеството двойки, ролята при тази порода сякаш са разменени. Мъжкият персиец е по-нежният и влюбчив, до момента в който женската е по-своенравна и от време на време може да покаже темперамент, само че в никакъв случай експанзия.

Търсите ли си подобен бухнал приятел? Вижте тези разгласи и цени за персийки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР