Перник. На фона на картините от тазгодишната годишната художествена изложба

...
Перник. На фона на картините от тазгодишната годишната художествена изложба
Коментари Харесай

Перник: Организационният комитет на фестивала Сурва 2018 и общинското ръководство се срещнаха с официалните гости на събитието

Перник. На фона на картините от тазгодишната годишната художествена галерия " Сурва арт " в Градската изложба " Любен Гайдаров " в Перник, организационният комитет на XXVII фестивал Сурва и общинското управление на Перник се срещнаха с формалните посетители. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . " Щастлива съм, че всички още веднъж сме дружно. През тези три дни нашият град е доста по-пъстър с вашето наличие, с красивите традиции и костюми ", съобщи кметът на Перник и ръководител на организационния комитет Вяра Церовска и благодари на гостите от Федерацията на европейските карнавални градове (ФЕКГ), ръководителите на групите от чужбина, посланици и други публични лица.
Градоначалникът гордо съобщи, че всяка година фестивалът става все по-мащабен и по-колоритен, което значи, че традицията ще пребъде.
Президентът на ФЕКГ Хенри ван дер Кроон пък уточни, че за следващ път е запленен от духа на Сурва и се усеща като вкъщи си.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР