периоди, както коронакризата и затварянията, които повече от години, и

...
периоди, както коронакризата и затварянията, които повече от години, и
Коментари Харесай

Боец, гений, звезда, жертва - кой е твоят психотип: Какво да правим с времето в карантина - slava.bg

периоди, както коронакризата и затварянията, които повече от години, и ни завихрят в паники и страхове, един от дребното вероятни лайфхак-подходи е да осъзнаем какъв е нашият психотип. За да разберем кои са мощните му страни - възможностите ни да преодолеем екзистенциалната рецесия и да помогнем на хората към нас също да намерят себе си. Защо пишем това? Защото съгласно проучвания на психолозите съвсем няма хора, които да могат сами да дефинират своя личен психотип. Проблемът е, че в общественото другарство сме доста склонни да слагаме маски, изключително в обществените мрежи и последователно играта на някой различен, която въртим, в действителност ни трансформира. Затова всяко зло е за положително - изолацията ни дава опцията да се срещнем още веднъж със себе си и да се вгледаме в същинското си АЗ. Интересно е, че както ще се убедите, в действителност излиза, че "стилът е индивидът ".
4-те вида са:
Боец - това са хора, които превзимат територии, дори неумишлено те постоянно се състезават и се борят за нещо, вършат сполучлива кариера и добиват витален успехтип, който е доста публикуван у нас поради възпитанието ни и предаденото ни от соцпоколенията, израснали в строй, които изисква такива качества от хората, както и още от турското иго с 5-вековната битка за оцеляване. Подвид на този психотип е Лидерът - към този момент сме разказвали, че този вид хора имат известна патология/лудост, тъй като те към този момент мащабират, манипулират, задачата им не са просто победи, а въздействие и власт, които постоянно се трансформират в параноидност. За всички типове бойци, в това число водачите, постоянно е особено налагане на воля психически, а образно някакъв тип униформеност, явен жанр в обличането, в връзката, без излишества. Силни са или наложително пробват да наподобяват такива - в случай че нямат дадености за физическия имидж, най-малко психически им е значимо да постановат волята си. Строгост, акуратност, организираност, дисциплиниране, изключително на другите, са основните думи за тях. Обичат спокойни цветове като синьо и зелено, изключително тъмното, металическите оттенъци. За водачите нормалната гама е сиво и черно. Падат си по огромни часовници.
Гений - това са хора със личен свят, които заради това наподобяват като че ли непрестанно си измислят, фантазират, схващат, само че постоянно подценяват обществените правила. То е, тъй като имат лични разбирания, които въобще не е значимо за тях да съответстват с действителното и изпълнимото, само че те ги следват, без значение на какво мнение са близките. Те не са им толкоз значими. Визуално постоянно тези хора нормално са слаби, с тесни плещи, а като метод на обличане рядко обръщат съществено внимание на своя имидж, небрежни са, в случай че не им се постанова, с цел да изиграят, че се вписват в обществото.
Звезда - тези хора имат "усмихващи " се очи, упоритост, ориентирана към представянето повече, в сравнение с към реализацията във всевъзможни нейни измерения, чиято цел е просто да се отделят от другите, само че за разлика от бойците и водачите не като ги направляват, а просто като се отличават от тях. Някои биха ги нарекли "цветни ", тъй като те имат особености в обличането. Могат да бъдат екстравагантни - обичат да ги виждат, а други се "маскират " по-умерено, само че отново си личат по множеството аксесоари, по любовта към детайла. Те обичат комплиментите, като най-високо ценят тези, които правят оценка типа им. Лесно личат по грижливо подредената или особено направената прическа. Дрехите им, в случай че не са са блестящи, както същински обичат, са най-малко комфортни.Базовите им потребности са по всякакъв начин да блеснат, да се радват.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР