Пеп Гуардиола призна, че не вярва да има „треньорското дълголетие”

...
Пеп Гуардиола призна, че не вярва да има „треньорското дълголетие”
Коментари Харесай

Гуардиола: Не вярвам много време да бъда треньор

Пеп Гуардиола призна, че не има вяра да има „ треньорското дълголетие” на Рой Ходжсън и да управлява тимове най-малко до 70-годишна възраст. Мениджърът на Манчестър Сити се изправя против този на Кристъл Палас този уикенд в Премиър лийг на 49-ия си рожден ден. Испанецът се радва на свръхестествен триумф по време на 12-годишната си кариера като треньор на Барселона, Байерн Мюнхен и в този момент в Сити.

Гуардиола показа на брифинга си, че не има вяра, че ще бъде доста още години в спорта, като не има вяра да работи, колкото го прави Рой Ходжсън. „ Дотогава, когато още имам оферти, пристрастеността и се любувам от това, което върша и то радва хората, тогава ще съм добре. Не споделям, че ще се откажа идната седмица или година, само че не мисля, че на тези години на Рой ще бъда управител, само че кой знае. Мисля, че когато си на подготовка на 72 години, то тогава ти е скучно вкъщи”.

Гуардола, който застана отпред на Сити през 2016-а година, и има още една година по своя контракт. „ Мисля, че най-важното нещо, когато се откажеш, е да правиш нещо друго, което е значимо. Когато не става, тогава е проблем. Проблемът е, когато си приключил всичко в живота си и нямаш упоритост и други ползи. Тогава си седиш у дома и не правиш нищо. За образец, да пътуваш. Аз имам ползи към други неща, и когато не съм треньор, ги върша. Сега се любувам на работата си и желая да продължа”, сподели още Пеп.

Гуардиола също по този начин разяснява работата на Ходжсън, отпред на отбора на „ Селхърст Парк”. „ Разбира се, че се оправя добре. Невероятно е с каква пристрастеност управлява тимовете си на тези години, а също по този начин се оправя и добре. Не можем да забравим обстановката, от която пое Палас. Мисля, че бяха с нула точки и всеки очакваше да изпаднат, само че положителната му работа попречи това да стане. Винаги е огромно наслаждение за нас да се надигнем против него. Във всеки мач можеш да биеш или паднеш, а ние имаме доста изиграни мачове против Палас и сме изгубили единствено един. Готвим се добре и желаеме да го спечелим”, подчертава Хосеп Гуардиола.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР