Пентагонът възнамерява да проведе мащабни изпитания на бойни лазери, пише

...
Пентагонът възнамерява да проведе мащабни изпитания на бойни лазери, пише
Коментари Харесай

САЩ тестват бойни лазери, ще се пазят от крилати ракети

Пентагонът има намерение да организира огромни тествания на бойни лазери, написа съветският вестник " Независимая газета ", представен от Агенция " Фокус ".
От американското военно ведомство декларирали, че американските Военновъздушни сили и Военноморски сили ще могат да получат 300-киловатово лазерно оръжие, способно да смъква крилати ракети.
Томас Кар от дирекция " Развитие на енергийните оръжия " на Министерството на защитата декларирал, че е планувано да се тестват този вид военни лазери и да се ревизира способността им да унищожават крилати ракети, оповестява Breaking Defense.
В момента Пентагонът води договаряния с няколко компании за основаването на прототипи на мощни лазерни оръжия. Тестване на лазери с мощ 300 кВт би трябвало да се извърши през 2023 година, а на лазери с мощ 500 кВт през 2024 година Ако тестванията се окажат сполучливи, Пентагонът ще подреди създаването на военен лазер с мощ 1 мегават (МВт).
Съществуващите военни самолети, кораби и колесни и верижни машини по-рано не са били проектирани да употребяват оръжия, които всмукват стотици киловати сила. " Ще го изправим. И няма да бъдем спрени от обстоятелството, че за всеки транспортен съд, аероплан и наземно транспортно средство ще се изисква самостоятелно решение ", споделя Кар.
Съединени американски щати към този момент са създали лазерна система, взаимно с оръжейните компании Boeing, Lockheed Martin и Northrop Grumman, способна да създава доста стеснен, добре фокусиран лъч с мощ 1 МВт. Самолет, създаден въз основата на Boeing 747-400F, е определен за притежател на този анти-балистичен химически лазер ABL (Airborne Laser).
Наскоро обаче планът беше прекратен. Пентагонът смяташе лазерното устройство и неговия притежател за прекомерно огромни, с цел да бъдат употребявани в системата за противоракетна защита.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР