Пентагонът възнамерява да поиска отпускане на почти 167 милиарда долара

...
Пентагонът възнамерява да поиска отпускане на почти 167 милиарда долара
Коментари Харесай

Пентагонът иска 167 милиарда долара, които да похарчи за ядрени оръжия до 2025-а година


Пентагонът има намерение да изиска разпределяне на съвсем 167 милиарда $ от Конгреса на Съединени американски щати като част от петгодишен проект за модернизиране и застраховане на надеждността на нуклеарните оръжия. Това заяви Блумбърг. Според организацията, Министерството на защитата на Съединени американски щати има намерение годишно да усилва разноските за нуклеарно оръжие. Според документи на Министерството на защитата на Съединени американски щати, оповестени на 10 февруари, администрацията на президента Доналд Тръмп възнамерява да отдели 28,9 милиарда $ за свързани с това военни стратегии през фискалната 2021 година (от 1 октомври 2020 г.).

За фискалната 2022 година Пентагонът ще изиска 30 милиарда $ за рационализация на нуклеарните оръжия, а за фискалната 2023 година – 33 милиарда $. До фискалната 2024 година разноските за нуклеарен боеприпас, съгласно проекта на Министерството на защитата, би трябвало да бъдат увеличени до 37 милиарда $, а до 2025 година – до 38 милиарда $.

Блумбърг подчерта, че детайлности за петгодишния проект за рационализация на нуклеарните оръжия ще бъдат разкрити от министъра на защитата Марк Еспер, който ще приказва за военния бюджет пред Камарата на представителите през днешния ден.

Демократите “като цяло поддържат нарастване на разноските за нуклеарни оръжия ”.

В документите на военното министерство на Съединени американски щати, оповестени при започване на февруари, беше оповестено, че ще бъдат отпуснати 7 милиарда $ за рационализация на системите за командване, надзор и връзка на нуклеарните комплекси през фискалната 2021 година, 2,8 милиарда $ за основаване на нов стратегически бомбардировач В-21, а за построяването на нуклеарни подводници с балистични ракети клас Колумбия – 4,4 милиарда $. 474 милиона $ ще отидат за произвеждане на крилати ракети с отдалечен обхват с опция да носят нуклеарна бойна глава, а 1,5 милиарда $ – за „ наземен съставен елемент за стратегическа защита “. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР