Пентагонът създаде на източното крайбрежие оперативна група от разрушители, която

...
Пентагонът създаде на източното крайбрежие оперативна група от разрушители, която
Коментари Харесай

Пентагонът създаде група разрушители за противодействие на руските подводници

Пентагонът сътвори на източното крайбрежие оперативна група от разрушители, която има за цел да обезпечи бързото разрастване на кораби за противопоставяне на опасността от съветски подводници в Атлантическия океан, написа профилното издание на Института на Военноморските сили на Съединени американски щати USNI News.

Групата е кръстена Greyhound.

" Корабите ще бъдат подготвени за осъществяване на цялостния набор от задания, в това число следене на подводната интензивност в Атлантическия океан и отбрана на страната ни ", разяснява контраадмирал Брендан Маклейн, пълководец на надводните сили на Военноморски сили на Съединени американски щати в Атлантическия океан.
 Русия продължава да строи и обновява нуклеарни подводници
Русия продължава да строи и обновява нуклеарни подводници

До 2027 година се чакат няколко подводници, всяко с по 16 междуконтинентални балистични ракети

В състава на групата влизат " двата най-боеспособни разрушителя ": " Томас Хаднер " и " Доналд Кук ". През януари към тях ще се причисли разрушителят Sullivans, който в този момент е ситуиран като част от английска група, водена от самолетоносач. През 2022 година, когато " Томас Хаднер " ще излезе в ремонт, разрушителите Cole и Gravelly ще бъдат включени в групата.

Корабите ще бъдат основани във военноморските бази Мейпорт и Норфолк в щата Вирджиния. Те ще организират интервенции и учения в Атлантическия океан.

Както написа изданието, основаването на новата група се случва на фона на решението на Военноморски сили на Съединени американски щати да концентрира вниманието си към Атлантическия океан поради съветските подводници.
 НАТО се жалва от невиждано висока интензивност на подводници на Русия в Атлантика
НАТО се жалва от невиждано висока интензивност на подводници на Русия в Атлантика

" Атлантическият океан ще остане от централно значение за нас "

" Стратегическата опасност за нашата татковина навлезе в нова епоха. Нашите съперници към този момент разпростряха и не престават да развиват качествата си, с цел да държат страната под опасност ", акцентира Маклейн.

През 2018 година, поради " скока на съветските подводни интервенции в Атлантическия океан " в Съединени американски щати беше възобновен втори флот на Военноморски сили. Командирът на флота вицеадмирал на Военноморски сили на Съединени американски щати Андрю Луис по-рано разгласи устойчиво увеличение на интензивността на съветските подводници в Атлантическия океан. Източното крайбрежие на Америка към този момент не е несъмнено леговище, твърди той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР