Пентагонът обяви нов пакет оръжия за Украйна на стойност 300

...
Пентагонът обяви нов пакет оръжия за Украйна на стойност 300
Коментари Харесай

Пентагонът с нов пакет оръжия за Украйна за 300 млн. долара

Пентагонът разгласи нов пакет оръжия за Украйна на стойност 300 млн. $, включващ системи за противовъздушна защита и десетки милиони муниции, съобщи Агенция Франс Прес.


Министерството на защитата съобщи, че с последните доставки общата стойност на американската помощ за сигурността на Украйна от нахлуването на Русия през февруари 2022 година насам ще доближи 37,6 милиарда $.

" Съединените щати ще продължат да работят със своите съдружници и сътрудници, с цел да дават на Украйна качества, които да отговорят на непосредствените ѝ потребности на бойното поле и на дълготрайните условия за подкрепяне на сигурността ", се споделя в изказване на Пентагона.

Съединените щати водят невижданите старания на НАТО и други съюзнически страни да доставят Украйна с оръжие и друга помощ.

Последните доставки на оръжие идват в миг, когато Украйна приготвя контраатака, целяща да отблъсне съветските сили от окупираните територии в източната и южната част на страната.

Пентагонът съобщи, че пакетът на стойност 300 млн. $ включва муниции за зенитно-ракетните комплекси „ Пейтриът “, ракети AIM-7, системи за противовъздушна защита „ Авенджър “ и портативни зенитно-ракетни комплекси „ Стингър “.

Част от пакета са и муниции за високомобилни реактивни системи за залпов огън(HIMARS), 155-милиметрови и 105-милиметрови артилерийски снаряди, 105-милиметрови танкови муниции и самолетни ракети „ Зуни “.

Съединените щати изпращат на Украйна над 30 млн. боеприпаса за стрелково оръжие, заяви Пентагонът. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР