Пенсията на голямата българска актриса Виолета Гиндева е била запорирана

Пенсията на голямата българска актриса Виолета Гиндева е била запорирана ...

Топлофикация обрича актрисата Виолета Гиндева на гладна смърт.

Пенсията на голямата българска актриса Виолета Гиндева е била запорирана заради дълг от 3000 лева към Топлофикация, научи HotArena.

Звездата на родното кино разбрала за това, чак когато отива да си вземе пенсията. Половината от пенсията й била запорирана за дълг от 2811.28 лева, натрупан в периода 2011-2013 година. Към днешна дата сумата е набъбнала до 4 бона, от които 351,46 лв. е лихвата, 739 лева разноски по делото. 286 – заповедно производство или общо 4187.14 лева.

След запорът на пенсията, актрисата изпаднала във финансова безизходица. За да не умре от глад тя се принудила да си търси работа, каквато и да е . Близка приятелка й помогнала да стигне до интервю в столичен хипермаркет. Работата се оказала непосилно тежка за актрисата, която се придвижва с бастун.

Тъкмо когато се била предала, пристигнало обаждане от директора на Народния театър – Мариус Донкин. Той предложил на Гиндева да се върне на щат в трупата. Тя с радост приела и вече играе в един от спектаклите на театъра – „Лунатици“, пише „Телеграф“.

Източник: hotarena.net